MeRyEm_İHL
Kabirde ne hasır ne kilim, Sen dünyada oturmuş seyrediyorsun filim...

{ Beylerbeyi }

Dinin en güzel kuralı İSLAMDIR...
|
 |
« : 30 Ekim 2008, 11:29:52 » |
|
 arkadaşlar sizce hem dinimiz açısından hemde günümüz şartlarından söz ve nişanlılık süresi ne kadar olmalıdır????
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GuL_NaRe

[ Sancak Beyi ]

Tekten de tek,bir tek,tek basına tek;O var!...
|
 |
« Yanıtla #1 : 30 Ekim 2008, 11:30:54 » |
|
Fikrim 6 ay...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gulibikcin
|
 |
« Yanıtla #2 : 30 Ekim 2008, 11:31:19 » |
|
1 seneden fazlası çok da iyi olmaz 6 ayda olabilir ama en fazla 1 sene diyorum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
su_misali
su_misali
[ Kaymakam ]

|
 |
« Yanıtla #3 : 30 Ekim 2008, 11:39:59 » |
|
ben bu konuda cok kararsızım.kısa olduğu zaman bu nişan süresi tanıyamadan evlendiğinde ilerde sorunlar yasanıp bosanmaya bile gidebiliyosun.uzun olduğundada sorunlar cıkmaya baslıyo.ben evliliği birazda şansa bağlıyorum
|
|
|
|
|
|
ALLAHIM BİZİ KENDİNE DOST SECİNCEYE KADAR YASAT VE ÖYLE BİR ANDA CANIMIZI ALKİ ÖLÜM SANA OLAN AŞKIMIZIN ADI OLSUN...
|
|
|
GuL_NaRe

[ Sancak Beyi ]

|
 |
« Yanıtla #4 : 30 Ekim 2008, 11:45:35 » |
|
ben bu konuda cok kararsızım.kısa olduğu zaman bu nişan süresi tanıyamadan evlendiğinde ilerde sorunlar yasanıp bosanmaya bile gidebiliyosun.uzun olduğundada sorunlar cıkmaya baslıyo.ben evliliği birazda şansa bağlıyorum
Ama soyle birseyde var ki temel tanılması gereken seyler haric diger turlu seyler hic tanınmıyor.Ancak bir evde bulunması lazım ınsanlarin birbirlerini tanıması icin.O bile zamanla oluyor...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2008, 11:45:53 Gönderen: GuL_NaRe »
|
|
|
|
|
su_misali
su_misali
[ Kaymakam ]

|
 |
« Yanıtla #5 : 30 Ekim 2008, 11:51:34 » |
|
doğrudur ablacım doğru insanı bulmak bu zamanda zor gercekten Allah herkesi hayırlılarıyla karsılastırsın
|
|
|
|
|
|
ALLAHIM BİZİ KENDİNE DOST SECİNCEYE KADAR YASAT VE ÖYLE BİR ANDA CANIMIZI ALKİ ÖLÜM SANA OLAN AŞKIMIZIN ADI OLSUN...
|
|
|
GuL_NaRe

[ Sancak Beyi ]

|
 |
« Yanıtla #6 : 30 Ekim 2008, 11:55:51 » |
|
doğrudur ablacım doğru insanı bulmak bu zamanda zor gercekten Allah herkesi hayırlılarıyla karsılastırsın
Haklısın abla hemde cok cok zor.Amin amin amin...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iRFaN
İrfan ERDEN (2000/11-A)

{ Vezir }

Ya olduğun gibi görün! Yada göründüğün gibi ol!
|
 |
« Yanıtla #7 : 30 Ekim 2008, 13:35:26 » |
|
Kişiden kişiye, kişilerden kişilere değişebilir...
İlla ki zaman verecek olursak 6 ay ortalama diye düşünüyorum...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gulibikcin
|
 |
« Yanıtla #8 : 30 Ekim 2008, 13:44:50 » |
|
değerli kardeşler malesef ihl gençliği evlilik konusunda çok arka planda..... korku had safhada... Mevlam herkese hayırlısını nasip etsin..dua etmek çok önemlidir kardeşler dua dua dua 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
su_misali
su_misali
[ Kaymakam ]

|
 |
« Yanıtla #10 : 31 Ekim 2008, 16:38:43 » |
|
3 ay çok mu uzun acaba?  valla o kişiden kişiye değişirmiş öyle diyolar 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
simurga
|
 |
« Yanıtla #11 : 31 Ekim 2008, 16:46:58 » |
|
değerli kardeşler malesef ihl gençliği evlilik konusunda çok arka planda..... korku had safhada... Mevlam herkese hayırlısını nasip etsin..dua etmek çok önemlidir kardeşler dua dua dua  , neden arka planda olsun anlamadım bunu açıkçası.. ama şahsi görüşüm ister bir sene ister 6 ay hiç farketmez.. aynı havayı solumak aynı evi paylaşmak gerekir.kız olsun erkek olsun nişan döneminde gerçek yuzunu göstermeyen çookk malesef görüyoruz.. kısacası bazı arkadaşlarım gibi ALLAH hayırlı insanlarla karşılaştırsın diyorum.. bizler sadece karşımızdaki insanda aradığımız özelliklere dikkat etmeliyiz gerisi tevekkul İNŞALLAH..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
su_misali
su_misali
[ Kaymakam ]

|
 |
« Yanıtla #12 : 31 Ekim 2008, 16:50:08 » |
|
bu konuda tek birşey diyebilirim ÖNCE TEDBİR SONRA TAKDİR!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hfz_tuuba
[ Onbaşı ]
KURAN nazlı maşuk, HAFIZ sabırlı aşık...
|
 |
« Yanıtla #13 : 31 Ekim 2008, 18:04:31 » |
|
bence süre o kdr önmeli değil..tanımak tabiki çok ömenli ama sen o insanla 1 yıl da nişanlı kalsan 2 ay da nişanlı kalsan o insan hep aynı olacaktır..insanlar yıllarca evli kalıolar hala birbirimizi tanıyamadık deyip boşanmaya kdr gidebiliolar..yani bir insanı tanımanın süresi olmaz..açıkçası bu işler nasip işleri..ben nişan süresinin çok da uzatılmaması düşüncesindeym..nefs araya çok fazla girio çünkü...rabbim hayırlılarla karsılaştırsın hepimizi inş..
|
|
|
|
|
|
biz insanlar öyle mahluklarız ki, bazen melekler bizden olmadıklarına üzülür, bazende şeytanlar bizden olmadıklarına sevinirler..
|
|
|
NuR_KerVaNı
«•••*´¯`*§µ§kµÑLµĞµÑ ߀d€Lî *´¯`*•••»

{ Sadâret }

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي
|
 |
« Yanıtla #14 : 31 Ekim 2008, 21:23:22 » |
|
Bence 6 ay