Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunlari ve Mensuplari Forumu
Duyurular: Forumda { Takdir Puanı } Sıralaması [ MAYIS 2012 ]

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 26 Mayıs 2012, 02:45:20

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Forumu - www.bursaihl.com

bursaimamhatip adlı kişiyi Twitter'da takip et - Paylaş
www.bursaihl.com Bursa İmam Hatip Liselerinin resmi web sitesi değildir.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Meslek lisesi mezunlarına müjde  (Okunma Sayısı 216 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
iRFaN
İrfan ERDEN (2000/11-A)

{ Vezir }

Ya olduğun gibi görün! Yada göründüğün gibi ol!

« : 27 Ekim 2008, 20:38:34 »

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan katsayı adaletsizliğinin kalkacağını açıkladı. Yüksek öğretimle ilgili bir radikal öneri de Cumhurbaşkanı Gül'den geldi.

Üniversite kapısından dönen lise mezunlarına müjde. Artık her lise mezunu üniversiteli olacak.

Müjde bizzat yüksek öğretimin başındaki isimden geldi. YÖK Başkanı bugün meslek liselileri de sevindirdi. Ve katsayı adaletsizliğinin kalkacağını açıkladı.

YCUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL:

üksek öğretimle ilgili bir radikal öneri de Cumhurbaşkanı’ndan geldi. Cumhurbaşkanı Gül, "Rektör seçiminde yetkilerimi devretmeye hazırım" dedi.

Dünya üniversiteleri bilimde çığır açıyor. Türkiye'de ise yüksek öğretim kısır rektör seçimi tartışmalarının gölgesinde kalıyor.

Eğitim sistemimizdeki bu soruna Abdullah Gül'den bugün radikal bir çözüm önerisi geldi. Cumhurbaşkanı Gül, "Rektörleri belirleme yetkimi devretmeye hazırım" dedi.

Rektör seçimi tartışmalarının üniversitelerde derin yaralar açtığını düşünen tek isim Cumhurbaşkanı değil. YÖK Başkanı da bu konuda Cumhurbaşkanı Gül'le benzer düşüncelere sahip.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, yürüttükleri çalışmalardan söz ederken, "en önemli konunun, mesleki ve teknik eğitimi seçenlerin seviyenlerini yükseltmek ve önlerindeki engelleri kaldırmak olduğunu" vurgulayarak, "Bu amaçla, meslek liselerinden başlamak doğru olacaktır ve bu liselere sınavla öğrenci alınması için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam etmektedir" dedi.

Meslek liselilere uygulanan katsayı uygulamasının, "onların gelişimini önlemeyecek hale getirileceğini" ve "dikey geçiş imkanlarının olabildiğince artırılacağını" bildiren Özcan, "Halen, üzerinde çalıştığımız ÖSS sistemi ile üniversiteye giriş daha çağdaş bir hale gelecek ve sorunlar kendiliğinden çözülecektir." dedi.

Yusuf Ziya Özcan, TÜSİAD tarafından Avrupa Üniversiteler Birliği Kurumsal Değerlendirme Programı'na hazırlatılan "Türkiye'de Yüksek Öğretim: Eğilimler, Tartışmalar ve Fırsatlar" başlıklı raporunun sunumu amacıyla Sheraton Oteli'nde düzenlenen toplantıda konuştu.

Yükseköğretim sistemine ilişkin bilgi vererek, yürüttükleri çalışmaları anlatan Özcan, diğer ülkelerin eğitime ilişkin sorunlarından farklı olarak Türkiye'deki en önemli sorunun, üniversite öğretimi talep eden ortalama 1,5 milyon mezununa üniversitelerde yer bulmak olduğunu belirtti.

Bu problemi çözebilmek için farklı yaklaşımlar uyguladıklarını söyleyen Özcan, kontenjanlardaki artışı ve taban puanların düşürülmesini örnek gösterdi.

Özcan, ayrıca vakıf üniversitelerini desteklediklerini, yaratacakları kapasite artışının yükseköğretim sistemi için yararlı olacağını düşündüklerini vurgulayarak, "Yeni açılan üniversite kontenjanları, ikinci öğretimdeki genişlemeler, Açık Öğretim'in bütün bölümlerinin herkese açık hale gelmesi ve yeni uzaktan öğretim programları sayesinde önümüzdeki yıllarda bütün lise mezunu öğrencilerimize üniversite imkanı sağlanacaktır" diye konuştu.

Yüksek öğretim sisteminin, ikinci öncelikli sorununun, öğretim üyesini ihtiyacını karşılamak olduğuna işaret eden Özcan, yürütülen çalışmaları anlattı ve sonuçların gelecek yıllarda alınacağını söyledi

iRFaN
İrfan ERDEN (2000/11-A)

{ Vezir }

Ya olduğun gibi görün! Yada göründüğün gibi ol!

« Yanıtla #1 : 27 Ekim 2008, 20:40:05 »

İşlerine geldiğinde meslek liseli gelmeyince Türkiye'deki bütün liselerden ayırırlar bizi...

Acaba bu sefer bizi meslek liseli sayıyorlar mı ?

fatma seyhan

{ Ülâ }

« Yanıtla #2 : 30 Ekim 2008, 09:48:36 »

İşlerine geldiğinde meslek liseli gelmeyince Türkiye'deki bütün liselerden ayırırlar bizi...

Acaba bu sefer bizi meslek liseli sayıyorlar mı ?

005

EY TÜRK TİTRE VE KENDİNE DÖN

Namelerin yerine bugün sala sesi var,
Söyleyin aşıklara aşkın cenazesi var...
simurga

{ Ülâ }

« Yanıtla #3 : 30 Ekim 2008, 14:52:35 »

hayırlı olsun İNŞAALLAH bu sefer icraata geçer..

nikimi_kedi_7
Kıyamet gelmeden Kıyam et!

{ Ülâ }

aşk'a aşk olsun..

« Yanıtla #4 : 30 Ekim 2008, 17:08:32 »

Boşta duranların açıkta kalmaması için bir sürü üniw açıyorlar.Bir nevi toplama kampı gibi biyer oldu artık.Çok çok alakasız işlerin bile bir üniv. dalı var.Hayırlısı olsun ne diyim.İnşaAllah imamhatipliler üvey evlat muamelesi görmezler.

Dünya bir misafirhânedir. İnsan ise, onda az duracaktır ve vazifesi çok bir misafirdir ve kısa bir ömürde hayat-ı ebediyeye lâzım olan levâzımâtı tedârik etmekle mükelleftir.
sofi
[ Sağ Kol Ağası ]

uNut uNut uNut BeNi.ü$ütüR KaRaNLıqıM aLı$aMazSıN

« Yanıtla #5 : 30 Ekim 2008, 21:10:03 »

biz hep üwey ewlat muamelesi görmeye alıştık.bizim için pek bişi değişeceğini hiç zannetmiorum  uzgunum[1]

Günahımı bildikçe acizliğimi biliyorum.
Acizliğimi bildikçe kendimi biliyorum.
Kendimi bildikçe Rabbimi biliyorum
irfançelik53
[ Onbaşı ]

« Yanıtla #6 : 03 Kasım 2008, 22:07:36 »

99 DAN BU YANA VERDİKLERİ BU HAKSIZLIĞIN HESABINI ALLAH A VERECEKLER.VE O ADAELET Kİ YERİNİ BULACAK.YAZIK OLDU BİZE KAYBETTİĞİMİZ GENÇLİĞİMİZ İÇİN.VE  ONLARADA.BU HESABIN ALTINDAN KAÇI KALKACAK..
sofi
[ Sağ Kol Ağası ]

uNut uNut uNut BeNi.ü$ütüR KaRaNLıqıM aLı$aMazSıN

« Yanıtla #7 : 03 Kasım 2008, 22:19:37 »

kimsenin ah'ı kimsede kalmaz.hesabını öteki tarafta verecekler

Günahımı bildikçe acizliğimi biliyorum.
Acizliğimi bildikçe kendimi biliyorum.
Kendimi bildikçe Rabbimi biliyorum
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: