Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunlari ve Mensuplari Forumu
Duyurular: [ Twitter ] { @bursaimamhatip } sayfamıza ulaşmak için buraya tıklayınız !...

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 26 Mayıs 2012, 02:31:24

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Forumu - www.bursaihl.com

bursaimamhatip adlı kişiyi Twitter'da takip et - Paylaş
www.bursaihl.com Bursa İmam Hatip Liselerinin resmi web sitesi değildir.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Genç "hurafe" şoku yaşıyor  (Okunma Sayısı 215 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
iRFaN
İrfan ERDEN (2000/11-A)

{ Vezir }

Ya olduğun gibi görün! Yada göründüğün gibi ol!

« : 24 Ekim 2008, 17:47:34 »

Cuma namazından ilk çıkan kişiye, kızlarının kısmetinin açılması için kapalı kilidi açtırdılar

Bursa Ulu Cami'de cuma namazını kılan bir öğrenci, cami çıkışında iki bayanın, kızlarının kısmetinin açılması için kapattığı bir kilidi açmasını istemesi üzerine şaşkınlıktan ne yapacağını bilemedi.

Ulu Cami'de cuma namazını kılan lise 4. sınıf öğrencisi Onur Yılbaşı (17), camiden çıkışı sırasında ilginç bir öneriyle karşılaştı. Cuma namazı sonrasında Ulu Cami'den ilk çıkan kişinin kendisi olduğunu belirten iki bayan, ellerindeki kilidi göstererek "Evladım şu kapalı kilidi açar mısın?" ricası karşısında şaşırdı. Ne olduğunu anlamayan Onur Yılbaşı, durumu sorunca; "Evladım kötü bir şey yok. Bir kızımız var da, kısmeti bir türlü açılmıyor. Sorduğumuz kişiler bize 'bir kilidi kapatıp Ulu Cami'de cuma namazından ilk çıkan kişiye anahtarı ile açtırın' dedi. Bu gün cuma namazından ilk çıkan kişi sen olduğun için kilidi sana açtırmak istiyoruz. İnşallah bu kilitle birlikte kızımızın da kısmeti açılır ve evlenir." şeklinde cevap aldı.

İlk önce durumu şüpheyle karşılayıp kilidi almak istemeyen şaşkın öğrenci, kadınların uzun süren ikna çabaları sonucu kilidi eline alıp 'Bismillah' diyerek anahtarı ile açtı. Cemaatin şaşkın bakışları arasında kilidi açtırmanın mutluluğunu yaşayan iki kadın, öğrenciye teşekkür ederek cami bahçesinden uzaklaştı.

Yaşadığı ilginç olaydan dolayı biraz şaşkın, biraz da mutlu olduğunu belirten Onur Yılbaşı, "Ben önce bu ilginç istek karşısında korktum ve kilidi almak istemedim. Ancak iki teyze kızlarının kısmetinin açılması için kilidi açmamı isteyince ben de kilidi alarak takılı olan anahtarı ile açtım. İnşallah bir işe yarar da kızlarına hayırlı bir kısmet çıkar." dedi.

Yaşanan olay sırasında Onur Yılbaşı'na destek veren arkadaşları da, Onur'un hayırlı bir iş yaptığını belirterek, işe yaraması temennisinde bulundular.

recep KIR
[ Binbaşı ]

« Yanıtla #1 : 24 Ekim 2008, 18:00:34 »

malesef bunu bana da yaptırmışlar dı ilk çıktım cumadan işyerine yetişeyim diye kadın kilit uzattı bana da
iRFaN
İrfan ERDEN (2000/11-A)

{ Vezir }

Ya olduğun gibi görün! Yada göründüğün gibi ol!

« Yanıtla #2 : 24 Ekim 2008, 18:03:12 »

hayır böyle bi şeye inanıyorsanda bari en geç çıkana yapta adamın duası daha itibarlı olur...  icon_mrgreen

inci
[ Kaymakam ]

« Yanıtla #3 : 24 Ekim 2008, 19:03:17 »

ben olsam açmazdım nolur nolmaz.. icon_mrgreen

nikimi_kedi_7
Kıyamet gelmeden Kıyam et!

{ Ülâ }

aşk'a aşk olsun..

« Yanıtla #4 : 24 Ekim 2008, 21:55:57 »

Trajıkomik bi olay

Dünya bir misafirhânedir. İnsan ise, onda az duracaktır ve vazifesi çok bir misafirdir ve kısa bir ömürde hayat-ı ebediyeye lâzım olan levâzımâtı tedârik etmekle mükelleftir.
simurga

{ Ülâ }

« Yanıtla #5 : 25 Ekim 2008, 00:23:11 »

hey ALLAHIM ne gunlere kaldık...

tuba
[ Mülâzımı Evvel ]
**

Hiç bir süs edep kadar güzel değildir.

« Yanıtla #6 : 25 Ekim 2008, 01:59:41 »

hakikaten gülsekmi ağlasakmı anlamadım RABBİM hidayet etsin başka ne diyilebilirki

Şuanda yaptığınız hiçbir iş kılınmayı bekleyen vakit namazından daha önemli değildir.
aydın07

{ Ülâ }

« Yanıtla #7 : 26 Ekim 2008, 18:29:11 »

Arkadaşlar bedavaya kilit açmayın sakın. icon_mrgreen
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: