Cuma namazından ilk çıkan kişiye, kızlarının kısmetinin açılması için kapalı kilidi açtırdılar

Bursa Ulu Cami'de cuma namazını kılan bir öğrenci, cami çıkışında iki bayanın, kızlarının kısmetinin açılması için kapattığı bir kilidi açmasını istemesi üzerine şaşkınlıktan ne yapacağını bilemedi.
Ulu Cami'de cuma namazını kılan lise 4. sınıf öğrencisi Onur Yılbaşı (17), camiden çıkışı sırasında ilginç bir öneriyle karşılaştı. Cuma namazı sonrasında Ulu Cami'den ilk çıkan kişinin kendisi olduğunu belirten iki bayan, ellerindeki kilidi göstererek "Evladım şu kapalı kilidi açar mısın?" ricası karşısında şaşırdı. Ne olduğunu anlamayan Onur Yılbaşı, durumu sorunca; "Evladım kötü bir şey yok. Bir kızımız var da, kısmeti bir türlü açılmıyor. Sorduğumuz kişiler bize 'bir kilidi kapatıp Ulu Cami'de cuma namazından ilk çıkan kişiye anahtarı ile açtırın' dedi. Bu gün cuma namazından ilk çıkan kişi sen olduğun için kilidi sana açtırmak istiyoruz. İnşallah bu kilitle birlikte kızımızın da kısmeti açılır ve evlenir." şeklinde cevap aldı.
İlk önce durumu şüpheyle karşılayıp kilidi almak istemeyen şaşkın öğrenci, kadınların uzun süren ikna çabaları sonucu kilidi eline alıp 'Bismillah' diyerek anahtarı ile açtı. Cemaatin şaşkın bakışları arasında kilidi açtırmanın mutluluğunu yaşayan iki kadın, öğrenciye teşekkür ederek cami bahçesinden uzaklaştı.
Yaşadığı ilginç olaydan dolayı biraz şaşkın, biraz da mutlu olduğunu belirten Onur Yılbaşı, "Ben önce bu ilginç istek karşısında korktum ve kilidi almak istemedim. Ancak iki teyze kızlarının kısmetinin açılması için kilidi açmamı isteyince ben de kilidi alarak takılı olan anahtarı ile açtım. İnşallah bir işe yarar da kızlarına hayırlı bir kısmet çıkar." dedi.
Yaşanan olay sırasında Onur Yılbaşı'na destek veren arkadaşları da, Onur'un hayırlı bir iş yaptığını belirterek, işe yaraması temennisinde bulundular.