Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunlari ve Mensuplari Forumu
Duyurular: En Çok Online: 69 (14-09-2011, 09:24:42)

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 26 Mayıs 2012, 01:28:50

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Forumu - www.bursaihl.com

bursaimamhatip adlı kişiyi Twitter'da takip et - Paylaş
www.bursaihl.com Bursa İmam Hatip Liselerinin resmi web sitesi değildir.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Makam sevgisi korkusu istifa ettirdi  (Okunma Sayısı 66 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aydın07

{ Ülâ }

« : 21 Eylül 2008, 14:46:58 »

5 yıl önce okul müdürü olan idealist öğretmen, “Hedeflerimi gerçekleştirdim. Bundan sonrası bana ve okulama zarar verir.” diyerek istifa etti.     
Onunki makam değil, hizmet sevgisi. 5 yıl önce İstanbul Gaziosmanpaşa’da bir okula yönetici olan idealist öğretmen Ali İnci, “Hedeflerimi gerçekleştirdim. Bundan sonrası bana da okula da zarar verir.” diyerek istifa etti.

Eskilerin ‘hubb-i câh’ dediği makam sevgisi ve şöhret tutkusu, insan nefsini gıdıklayan duyguların başında gelir. Yıllardır siyasi partilerde, devlet dairelerinde, derneklerde, odalarda bir makama gelen kişilerin bulundukları konumda ‘kök’ saldıklarına şahit oluyoruz. Gelen gitmek istemiyor. Bir süre sonra, insanlar makamlara değil, makamlar insanlara hizmet etmeye başlıyor.

Makamların şahsi egoların tatmin vasıtasından ziyade hizmet vesilesi olduğunu bütün Türkiye’ye bir okul müdürü gösterdi. 5 yıl önce müdürlük sınavını kazanarak İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde bir okula yönetici olan idealist öğretmen Ali İnci, “Hedeflerimi gerçekleştirdim. Bundan sonrası bana da okula da zarar verir.” diyerek istifa etti.

Günümüzde ender rastlanan bir olay.
[/color]
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: