ÖZETLE;
1- Çocuklarıma dini ve itikadi bilgileri (o konuda eğitim almış olsam bile) aktarmaya fırsatım yok. Bütün gün çocuğum ve ben dışarıdayız. Akşam eve geldiğimizde yorgun argın oluyoruz. Merhaba ve bir iki hoşbeşten sonra herkes odasına çekiliyor veya kendi meşgalesi ile ilgileniyor. Dolayısıyla vakit fukarasıyız.
2- O yaşlarda çocukların karakter ve ahlaki oluşumunda arkadaşlarının çok önemi var. Kendimden biliyorum. Allah´a hamdolsun arkadaşlarımın çoğu ile görüşüyorum. İstisnalar dışında çok seçkin ve kaliteli bir çevreye İHL sayesinde sahibim. Birçok hayırlı işin içinde veya başında o dönemdeki okul arkadaşlarımı görüyorum.
3- Yine çocuklarım okul dışında da "yanlış" arkadaş gurubu içinde değiller. Evde olmadıklarında "acaba şu anda ne tür bir işle uğraşıyor" kaygusu taşımıyorum. Üniversiteye gittiklerinde bile genellikle İHL mezunu arkadaşlar ediniyorlar.
4- Dini pratik edinme, Kur´an ve Hadisten asgari de olsa ezber yapma ve malumat sahibi olma, haram-helal nedir bilme, muamelat ve yasaklar hakkında bir Müslümana yetecek bilgiler edinme vs.. konularında İHL dışında yeterli başka okul yok. Başka okullara gönderirsem çocuklarımın o konularda boş yetişeceğinden korkarım. Çok namlı ve havalı okullardan mezun olup bankaların içini boşaltmayı marifet sayan, rüşvetçi, haram-helal bilmeyen bir neslim olmasını istemem. Dünyasını düzelteceğim diye Ahiretini kaybetmesini göze alamam. (Diğer okullarda okuyan çocuklarımızın günahını almayayım. Bu bir tedirginliktir sadece) Lise çağları insan hayatının manivelası gibidir. Gelecek günler o yıllarda şekillenmeye başlar. Geçici olarak yaşadığımız üniversiteye giriş zorluklarına bakıp, iyi okullar kazanacak diye çocuğumu İHL dışında başka bir okula gönderemem.
5- Hem başarılı olduktan sonra (ülkemizdeki anormallikler düzelene kadar) artık dünyanın her yerinde üniversite okuma imkanı var. Vakıf üniversiteleri var. Burs bulma imkanları var. Çalışsınlar, gayret etsinler. Belki buradaki okullardan daha iyi yerlerde okumak nasib olur.
6- İsterim ki, evlatlarım hayırlı olsunlar. Allah´a kullukta, insanlara iyilikte kusur etmesinler. Onlar sayesinde hayır defterim öldükten sonra da kapanmasın. Dini ve milli kimliklerini kaybetmesinler. Tarihlerini öğrensinler. Gayrı meşru akımlara kapılmasınlar. Kendilerini kullandırmasınlar. Daha güzel ve daha izzetli bir gelecek inşa etsinler.
7- Netice itibariyle ben, Kur´an´daki ana-babaya hürmet emrini öğrenmiş, arkamdan Fatiha okuyacak, benim değerlerimi taşıyan, torunlarımı da bu minval üzre yetiştirecek bir nesil istediğim için çocuklarımı İHL´ye gönderiyorum.
Yusuf Ziyaettin Sula
Önder Genel Başkanı