|
aydın07
|
 |
« : 29 Ağustos 2008, 14:46:55 » |
|
Siz kadının yeri evidir mi diyorsunuz yoksa gerekirse çalışmalıdır diyenlerden misiniz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gulibikcin
|
 |
« Yanıtla #1 : 29 Ağustos 2008, 15:07:37 » |
|
yaw aydın bey bende anket düzenlemek istiyorum ama nasıl ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inci
|
 |
« Yanıtla #2 : 29 Ağustos 2008, 19:02:02 » |
|
Siz kadının yeri evidir mi diyorsunuz yoksa gerekirse çalışmalıdır diyenlerden misiniz?
eğer kocası eve para getiriyorsa ve getirdiği eve yetiyorsa çalışmamalı evinin hanımı olmalı fakat zor durumdaysa çalışmalı......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haticeuysal
|
 |
« Yanıtla #3 : 29 Ağustos 2008, 19:43:36 » |
|
evvet ihtiyaç varsa çalışmalı. yoksa zaten kadının üstünde yeteri kadar yük var bide çalışmasına gerek yok ekstradan.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
YAREN
NuRDaN

{ Sadâret }

Gönlümün Mihmanı...
|
 |
« Yanıtla #4 : 29 Ağustos 2008, 20:01:37 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iRFaN
İrfan ERDEN (2000/11-A)

{ Vezir }

Ya olduğun gibi görün! Yada göründüğün gibi ol!
|
 |
« Yanıtla #5 : 29 Ağustos 2008, 20:07:16 » |
|
Kadının yeri evidir, beyine evini hazırlamasıdır, çocuklarının yanıdır...
Ancak çalışmamalı konusunda ;
Kadın, ilmi açıdan donanımlı ise; akrabalarına, yakınlarına, komşularına, bunların çocuklarına derine inmeden bilgilerini aktarmalıdır...
Bu açıdan çalışmalıdır... Ancak bu çalışmanın karşılığını yalnız Allah'tan bekleyerek...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çetin35

{ Sadâret }

http://img528.imageshack.us/img528/6914/2066677756
|
 |
« Yanıtla #6 : 29 Ağustos 2008, 20:15:13 » |
|
Kadın, ilmi açıdan donanımlı ise; akrabalarına, yakınlarına, komşularına, bunların çocuklarına derine inmeden bilgilerini aktarmalıdır...
Bu açıdan çalışmalıdır... Ancak bu çalışmanın karşılığını yalnız Allah'tan bekleyerek...
İRFAN HOCAM ÇOK HAKLI ŞİMDİ GEÇİM DERDİ DİYECEKSİNİZ DİYEN KARDEŞLERİME BUNLAR GEÇİCİ ŞEYLER DİYORUM AMA MADALYONUN ASIL KISMI DİĞER YÜZÜ YANİ EŞLERİMİZ İLLA ERKEK DOKTORAMI MUAYENE OLACAK İLLA ERKEK ÖĞRETMEN VEYA PSİKOLOGLAMI GÖRÜŞECEK,BU GİBİ SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELEBİLMEK İÇİN BAYAN KARDEŞLERİMİZDE ÇALIŞMALI AMA GEÇİM VEYA NAFAKA SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞMAMALI, SELAMETLE
|
|
|
|
|
|
 Allah ile olduktan sonra ölüm de, ömür de hoştur
|
|
|
NuR_KerVaNı
«•••*´¯`*§µ§kµÑLµĞµÑ ߀d€Lî *´¯`*•••»

{ Sadâret }

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي
|
 |
« Yanıtla #7 : 29 Ağustos 2008, 20:20:01 » |
|

|
|
|
|
|
|
|
|
|
GuL_NaRe

[ Sancak Beyi ]

Tekten de tek,bir tek,tek basına tek;O var!...
|
 |
« Yanıtla #8 : 29 Ağustos 2008, 20:23:16 » |
|
Tamamen katiliyorum irfan abiye 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iRFaN
İrfan ERDEN (2000/11-A)

{ Vezir }

Ya olduğun gibi görün! Yada göründüğün gibi ol!
|
 |
« Yanıtla #9 : 29 Ağustos 2008, 20:25:39 » |
|
İRFAN HOCAM ÇOK HAKLI ŞİMDİ GEÇİM DERDİ DİYECEKSİNİZ DİYEN KARDEŞLERİME BUNLAR GEÇİCİ ŞEYLER DİYORUM AMA MADALYONUN ASIL KISMI DİĞER YÜZÜ YANİ EŞLERİMİZ İLLA ERKEK DOKTORAMI MUAYENE OLACAK İLLA ERKEK ÖĞRETMEN VEYA PSİKOLOGLAMI GÖRÜŞECEK,BU GİBİ SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELEBİLMEK İÇİN BAYAN KARDEŞLERİMİZDE ÇALIŞMALI AMA GEÇİM VEYA NAFAKA SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞMAMALI, SELAMETLE
cagdas abi ben bizleri kastederek söyledim... Yani İHL mezunu bayan kardeşlerimiz açısından... Elbette ki şartlar oluştuktan sonra neden çalışmasınlar... Mesela kocanın çalıştığı yerde çalışma imkanı bulabilmek her zaman bulunmayabiliyor... Senin dedidğin açıdan baktığımızda çok haklısın...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aydın07
|
 |
« Yanıtla #10 : 30 Ağustos 2008, 09:32:41 » |
|
İRFAN HOCAM ÇOK HAKLI ŞİMDİ GEÇİM DERDİ DİYECEKSİNİZ DİYEN KARDEŞLERİME BUNLAR GEÇİCİ ŞEYLER DİYORUM AMA MADALYONUN ASIL KISMI DİĞER YÜZÜ YANİ EŞLERİMİZ İLLA ERKEK DOKTORAMI MUAYENE OLACAK İLLA ERKEK ÖĞRETMEN VEYA PSİKOLOGLAMI GÖRÜŞECEK,BU GİBİ SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELEBİLMEK İÇİN BAYAN KARDEŞLERİMİZDE ÇALIŞMALI AMA GEÇİM VEYA NAFAKA SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞMAMALI, SELAMETLE Her ikisi de haklı.Özellikle Doktor ve hemşire bayan olmalı.Bir de kızlara bayan öğretmen oldumu ne ala.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fatma seyhan
|
 |
« Yanıtla #11 : 30 Ağustos 2008, 10:59:46 » |
|
Uygun ortam bulunursa çalışmasında bir mahsur yok bence...Bende çalışıyorum ama ihtiyacım olduğu için değil çocuklarım büyüdü okuldalar tüm gün benimde evde canım sıkılıyor o yuzden çalışıyorum.Birde kendi iş yerimiz eşimle birlikte çalışıyorum o yüzden çoğu çalışan bayanlar gibi zor durumda kalmıyorum...Böyle benim gibi imkanı olanlar rahatça çalışabilir...Ama bir kadının çalışması zor gerçekten mesela ben yakınlarımdan biliyorum kadın çalıştığı için çocuğunun yıl sonu gösterisine bile katılamıyor..Ne karnesini almaya gidebiliyor ne doğru dürüst öğretmenini tanıyor.İşten yorgun gelip ev halkına ilgisizlikte var tabiii..Benim böyle sorunlarım olmuyor çok şükür...Allah gerçekten çalışmaya mecbur olupta çalışmak zorunda olanlara kolaylık versin...
|
|
|
|
|
|
EY TÜRK TİTRE VE KENDİNE DÖN
Namelerin yerine bugün sala sesi var, Söyleyin aşıklara aşkın cenazesi var...
|
|
|
|
haticeuysal
|
 |
« Yanıtla #12 : 30 Ağustos 2008, 11:07:58 » |
|
Uygun ortam bulunursa çalışmasında bir mahsur yok bence...Bende çalışıyorum ama ihtiyacım olduğu için değil çocuklarım büyüdü okuldalar tüm gün benimde evde canım sıkılıyor o yuzden çalışıyorum.Birde kendi iş yerimiz eşimle birlikte çalışıyorum o yüzden çoğu çalışan bayanlar gibi zor durumda kalmıyorum...Böyle benim gibi imkanı olanlar rahatça çalışabilir...Ama bir kadının çalışması zor gerçekten mesela ben yakınlarımdan biliyorum kadın çalıştığı için çocuğunun yıl sonu gösterisine bile katılamıyor..Ne karnesini almaya gidebiliyor ne doğru dürüst öğretmenini tanıyor.İşten yorgun gelip ev halkına ilgisizlikte var tabiii..Benim böyle sorunlarım olmuyor çok şükür...Allah gerçekten çalışmaya mecbur olupta çalışmak zorunda olanlara kolaylık versin...
katılıyorum canım. aslında ihtiyaçtan kasıt psikolojikde olabilir. boş boş oturup durmaktansa uygun ortam olduğunda çalışmalı. boş beyne şeytan daha fazla musallat olur çünkü.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aydın07
|
 |
« Yanıtla #13 : 30 Ağustos 2008, 11:21:26 » |
|
Allah gerçekten çalışmaya mecbur olupta çalışmak zorunda olanlara kolaylık versin...
Eski işyerim de bir bayan çocuğu hasta olduğu için olsa gerek izin istemişti. çocuğunun yanına gitmek için ,alamayınca da hüngür hüngür ağlamıştı uzun süre.
Şahsen evin geçimini erkeğin karşılaması taraftarıyım.Bazı ailelerde daha konforlu bir yaşam için her iki tarafta çalışıyor, aldıkları para kreşe yaz tatiline ve eğlenmeye harcanıyor.Lüks bir yaşam için aile mevhumu artık gittikçe avrupaileşiyor,yozlaşıyor.(Bu forum da ki kardeşlerimi tenzih ederim.yanlış anlaşılmasın.) Kadının da çalışması demek evini geçindiren bir erkeğin iş bulamaması demek bence.Bir aile de kadın erkek çalışıyor diğer yanda öbür aile de işsizlik sorunu yaşanıyor!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fatma seyhan
|
 |
« Yanıtla #14 : 30 Ağustos 2008, 11:39:02 » |
|
Evet işte bende bundan bahsediyordum.Gerçekten çalışma ortamları zor ve acımasız.Benim izin alma gibi bir sorunum yok eğer bu şartlarda olmasaydı kesinlikle çalışmazdım.Birşeyler kazanalım derken çocuklarımızdan birşeyler götürdüğüz ortada...
|
|
|
|
|
|
EY TÜRK TİTRE VE KENDİNE DÖN
Namelerin yerine bugün sala sesi var, Söyleyin aşıklara aşkın cenazesi var...
|
|
|
|