Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunlari ve Mensuplari Forumu
Duyurular: Bursaihl.com İlkelerimiz

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 25 Mayıs 2012, 23:14:05

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Forumu - www.bursaihl.com

bursaimamhatip adlı kişiyi Twitter'da takip et - Paylaş
www.bursaihl.com Bursa İmam Hatip Liselerinin resmi web sitesi değildir.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Depremden sonra düştüğü alkol batağından, çocukları sayesinde kurtuldu  (Okunma Sayısı 73 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aydın07

{ Ülâ }

« : 17 Ağustos 2008, 09:21:04 »

Türkiye'yi derinden sarsan depremin üzerinden 9 yıl geçti. Saatler 03.02'yi gösterdiğinde merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde yıkılan evlerin enkazında kimi eşini, kimi çocuklarını yitirdi. 
 Binlerce insanın ölümüne sebep olan deprem, geride kalan insanlara acılarla dolu bir hayat bıraktı. Eşini kaybeden Mustafa Keskin de asrın felaketini yaşayan binlerce mağdurdan biri. Yedi yıllık eşi Sibel Hanım'ı yitirince kendisini alkole verdi. İki çocuğunu ninelerine bırakıp gece hayatı yaşamaya başladı. Bir televizyon programında çocuklarını arayan babayı görünce hayata yeniden sarıldı. Yılın babası seçilen Keskin, "Çocuklarım olmasaydı, normale dönemezdim." diyor.

Aradan geçen 9 yılda acı dolu hikâyeler, yerini geleceğe umutla bakan hayatlara bıraktı. Bunlardan birisi de Gölcüklü Mustafa Keskin. Gölcüklü Keskin, 16 yaşında tanıştığı eşi Sibel ile 7 yıl sonra evlendi. Mustafa ve Sibel çiftinin, Mehmet ve Demet isminde iki çocukları oldu. 7 katlı apartmanda yaşayan Keskin ailesi, Marmara Depremi'ne evlerinde yakalandı. Sarsıntıyla birlikte eşi hemen çocuklarının odasına koştu. Baba Keskin ise uykunun ağırlığı ile depremi duymadı bile. Deprem sonrası yıkılan binanın enkazında gözlerini açan Mustafa Keskin, 2 saat sonra kurtarılarak hastaneye götürüldü. Ayakta yapılan tedavisinin ardından evine koşarak yıkılan binada ailesini aramaya başladı. Depremden 5 saat sonra çocukları da çıkartılarak hastaneye kaldırıldı. Keskin, günlerce eşinin sağ çıkarılacağı umudu ile enkaz başında bekledi. Ancak, 3 gün sonra enkazdan eşinin cansız bedeni çıkarıldı.

Depremde işyerleri de enkaz haline gelen Mustafa Keskin, çok sevdiği eşinin acısı da eklenince kendini alkole verdi. Yıllarca hiçbir iş yapmadan hayata küsen Keskin, çocuklarını da unuttu. Babaannesinin yanında kalan çocukları, annelerini kaybetmenin yanında babanın ilgisizliğiyle büyüyorlardı. Alkolik hale gelen Keskin, bir televizyon programında çocuklarını arayan bir babanın dramına şahit oldu. Kendini o babanın yerine koyan depremzede Keskin, bu şekilde giderse çocuklarını kaybedeceğini düşünerek hayatını düzeltmeye karar verdi.

Yılın babası seçildi

Arkadaşlarının desteğiyle deprem sonrası bıraktığı trafik müşavirliği işine geri döndü. Alkolü de bırakan Keskin, 11 yaşındaki Mehmet ve 10 yaşındaki Demet'i yanına aldı. Yeni evine taşındıktan sonra çocuklarına hem anne hem de babalık yapmaya başladı. Acılı baba Mustafa Keskin'in zor bir dönemden sıyrılması ve örnek bir baba olması çevresinde takdirle karşılandı. Herkese örnek olan hayatı ile Keskin, geçtiğimiz yıl Kocaeli'nde yılın babası seçildi. Ankara'ya davet edilen Keskin ve çocukları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yemekte bir araya geldi. Başbakan'ın elinden ödül alan 39 yaşındaki baba Keskin, şimdi Gölcük Belediyesi'nde hem judo antrenörlüğü hem de Gölcük Belediyesi Spor Kulübü Müdürlüğü yapıyor.

"Çocuklarım benim hayat kaynağım." diyen depremzede baba, hikâyesini şöyle noktalıyor: "Çocuklarım olmasaydı ben normale dönemezdim. Depremde her şeyimi kaybettim ama çocuklarımla hayat buldum. Çocuklarımı da depremde kaybetmiş olsaydım, alkolden kurtulamazdım. Artık deprem psikolojisinden kurtulduk. Alkolü de bıraktım. Çocuklarımla mutlu bir hayatım var. Allah herkese nasip etsin."

Çetin35

{ Sadâret }

http://img528.imageshack.us/img528/6914/2066677756

« Yanıtla #1 : 18 Ağustos 2008, 00:10:41 »

NEDENSE SADECE DEPREM YILDÖNÜMLERİNDE HATIRLIYORUZ. SADECE DEPREMLERİMİ TARİHİMİZDEKİ KAHRAMANLIKLARIDA ÖYLE NE ZAMAN KENDİMİZE GELİP ŞAHLANACAĞIZ,TAMAMEN ÜMİTSİZ DEĞİLİM SON YILLARDA BİR KIBIRDANMA VAR İNŞALLAH SONUNUDA GETİRİRSEK KİMSE TUTAMAZ TÜRKİYEMİ

Allah ile olduktan sonra ölüm de, ömür de hoştur
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: