Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunlari ve Mensuplari Forumu
Duyurular: www.bursaihl.com a ReKLaM verebilirsiniz...

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 25 Mayıs 2012, 10:05:46

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Forumu - www.bursaihl.com

bursaimamhatip adlı kişiyi Twitter'da takip et - Paylaş
www.bursaihl.com Bursa İmam Hatip Liselerinin resmi web sitesi değildir.
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir  (Okunma Sayısı 1392 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
~acohsny~

[ Sancak Beyi ]

« : 03 Temmuz 2007, 15:31:34 »

Selamün aleykum

Evet arkadaşlar başlığımızda okuduğunuz gibi evlilikte tahsil farkı önemlimidir?

Konu hakkında düşünceleriniz alalım...
:020:

fatma seyhan

{ Ülâ }

« Yanıtla #1 : 03 Temmuz 2007, 23:26:33 »

Bence onemli ..ama tabııkı ıstısnalar olabılır..hıc okumadan da kendını cok ıyı yetıstırmıs ınsanlar oldugu gıbı unıversıte bıtırıpte cahıl kalmıs ınsanlar da olabılıyor..ama eslerın tahsıl yonunden de esıt olmasından yanayım..

EY TÜRK TİTRE VE KENDİNE DÖN

Namelerin yerine bugün sala sesi var,
Söyleyin aşıklara aşkın cenazesi var...
mavi
[ Başçavuş ]
*

« Yanıtla #2 : 05 Temmuz 2007, 16:26:22 »

Muhakak ki....Fatma Seyhan kardeşiminde dediği gibi istisnalar mutlaka olacaktır lakin okuyan kişinin hali bambaşka.Hele i.h.l.de okuyanın hali dahada başka....gerçi bu konuda da istisnalar çok ama neyse.Arkadaşlar evlilik zaten çetin bi mevzu.Bambaşka bi insanla yuva kurmak,sorumluluklar,aileler...Onun için ALLAH her konuda en münasip eşleri nasip etsin hepinize.........
NESLİNUR*
NESLİNUR*
[ Yüzbaşı ]

« Yanıtla #3 : 05 Temmuz 2007, 22:44:21 »

evlilikte eşler arasında denklik aranmalıdır

'' DÜŞÜNCEN  GÜL  İSE SENDE  GÜL  BAHÇESİNDESİN''
yaradaş
Yalnızım diye üzülmüyorum;çünkü biliyorum yalnız insanın ihanet edeni de olmaz...
[ Sancak Beyi ]

geçen gün ömürdendir

« Yanıtla #4 : 03 Ağustos 2007, 19:20:37 »

eşlerin tahsilli olması önemlidir ama insan kendini de yetiştirebilir.üniversite bitirip cahil insanlar da çok.lise mezunuyla üniversite mezunu evlenemicek mi.ya da ilkokul mezuunu insanlar kendilerini yetiştirebilir gayet güzel de..insan olsun insanlığını bilen..

Talip olmak hoştur ama,dengin bulmak başkadır başka...
Hazzen
[ Kaymakam ]

Hû...

« Yanıtla #5 : 06 Ağustos 2007, 12:01:49 »

Sonuçları görünce şaşırdım doğrusu...Bence önemli değildir tahsil durumu..Denklik bir bakıma önemli olabilir...Fakat dinimizde esas olan dindar olması...

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Kadınla dört şey için evlenilir: Malı, soyu, güzelliği ve dini için. Öyleyse, elleri toprak olası, sen dindarını al!"
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Buhârî.

Bir bayanın da aynı şekilde eş seçerken bunlara dikkat etmesi gerekir...Ama hakiki anlamda dindar...Bu zamanda biraz zor gibi gözüksede en azından dini yaşamaya gayret sarfeden...
Beş vakit namazını kılar ama kadına değer vermeyen bir kişi ya da insana değer vermeyen (v.b) birisi için de İslamı yaşıyor demek ne kadar doğrudur bilemiyorum...Rabbim bilir herkesin kalbinde olanı...

Rabbim hakkıyla ona kul olabilmeyi nasip eylesin cümlemize...

Rabbim hayırlı salih eşler nasip eylesin..Saliha eşlerden olmayı nasip eylesin...'amin'

'Yokluk, sen de yoksun; bir var bir yoksun...İnsanoğlu kendi varından yoksun...Gelsin beni yokluk akrebi soksun...'' 

'Necip Fazıl Kısakürek'
seheryeli
[ Yüzbaşı ]

« Yanıtla #6 : 08 Ağustos 2007, 11:10:54 »

diplomanın önemi yoktur ama denklik önemlidir ve aynı dili konuşabilmek...gerçi herşeyde Allah rızası gözetilerek yaşansa hiç bir şeyin önemi yoktur ama malesef bu zamanda çok zor gibi görünüyor...Rabbim herkesin gönlüne göre versin..

Göster İlahi,bu millet kurtulur tek mucize
Gaip hazineden bir utanma hissi ver bize

M.Akif
beyza
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 21 Ağustos 2007, 22:01:36 »

denklik kesinlikle önemli özellikle eşlerde bay 'ın bayan 'dan her konuda üstün olmalı tahsil konusunda da üstün olmalı bu illaki diploma değil belki ama kendini yetıştırmiş olmalıı
saliha
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 25 Ağustos 2007, 20:21:35 »

Bence de tahsil önemlidir.Evlilik için çiftler arasında ki uyum ,kültür çok önemldir.tabiki sevgi daha önemlidir ancak denklik olursa daha mutlu bir evlilik olur buda benim yorumum.
hafız_ebrar
[ Mülâzımı Sânî ]
**

HAFIZ_EBRAR

« Yanıtla #9 : 16 Şubat 2008, 17:49:03 »

:s.a:  İLK ÖNCE BÖYLE Bİ KONU SEÇTİĞİNİZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN.
    BENCE TAHSİL ÖNEMLİ DEĞİL İLK ÖNCE SEVGİ VE SAYGI DONRADA MUTLULUK BUNLAR YOKSA ZATEN ANLAŞAMAZ İNSAN.BENİM BAŞIMDAN Bİ EWLİLİK GEÇTİ ŞİMDİ İSE HALA AYRILAMADIK NEDENİDE O TAHSİLİ YOKTU BENDE İ H L YE GİTTİM SONRADA HAFIZLIK YAPTIM ŞİMDİ DİYEBİLİRSİNİZ BENDE TAHSİL VAR ONDA YOK AMA BENİM ARADIĞIM SEVGİ SAYGI AMA HİÇ BİRİ MALESEF YOKTU.NEYSE BENİM DEMEK İSTEDİĞİM TAHSİL ÖNEMLİ DEĞİL İNSAN İNSAN OLSUN. O YETERLİ  ALLAHA EMANET OLUNUZ SELAM VE DUA İLE

yasin yıldırım
[ Sağ Kol Ağası ]

« Yanıtla #10 : 16 Şubat 2008, 19:15:19 »

ebrar kardes disindaki arkadaslar tahsil farkinin onemi derken aslinda farkinda olmadan bilinc altinda yatan tabaka ve tabakalasmanin onemine deginmisler.

« Son Düzenleme: 16 Şubat 2008, 22:18:50 Gönderen: yasin yıldırım » Logged

Ejder ağzı,vahşet yatağı,hiçlik boğazı-sen gibi görmem.Ahbaba kavuşturur beni,kabirden darılmam,sen gibi kızmam.
muleyke
[ Mülâzımı Evvel ]
**

« Yanıtla #11 : 01 Mart 2008, 16:48:34 »

kişinin tahsili değil kendini geliştirmemesi problem olur ne tahsilliler gördüm ama maalesef bomboşlar
yoksa herşey tahsil mi
YAREN
NuRDaN

{ Sadâret }

Gönlümün Mihmanı...

« Yanıtla #12 : 01 Mart 2008, 18:28:50 »

kişinin tahsili değil kendini geliştirmemesi problem olur ne tahsilliler gördüm ama maalesef bomboşlar
yoksa herşey tahsil mi
  freu

zümra
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 14 Mart 2008, 19:00:23 »

bence mutlakki önemlidir.tabii insanın kendini yetiştirmesi de o derece önemlidir.ama şu da vardır ki;tahsil cehaleti alır,eşeklik baki kalır...
bireyin ilime değer verip ileriye dönük araştırmalar yapması da onun tahsilinin en iyi aynasıdır...
büşra_
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 15 Mart 2008, 22:23:12 »

Bence evlilikte erkeğin tahsil durumu bayanınkinden yüksek olmalıdır.
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: