Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunlari ve Mensuplari Forumu
Duyurular: Bursaihl.com İlkelerimiz

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 25 Mayıs 2012, 09:38:04

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Forumu - www.bursaihl.com

bursaimamhatip adlı kişiyi Twitter'da takip et - Paylaş
www.bursaihl.com Bursa İmam Hatip Liselerinin resmi web sitesi değildir.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Mantıklı Olmak mı? Yoksa Duygusal Olmak mı?  (Okunma Sayısı 330 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zhas
[ Binbaşı ]

'HEDEFLERİME YÜRÜYORUM...'

« : 15 Mayıs 2007, 14:36:46 »

Siz bu ikisinden hangisini tercih ediyorsunuz?

Bir olay karşısında mantığınızı mı...Yoksa duygularınızı mı dinlersiniz?

Tabiki bu çeşitli olaylarda farklılık gösterebilir...Genel anlamda hangisini dinliyorsunuz...?

'Allah'ım Benim Büyük Derdim Var'' Diyeceğine..

Derdine Dönüp De ki ''Ey Derdim Benim Büyük Allah'ım Var..''
Zhas
[ Binbaşı ]

'HEDEFLERİME YÜRÜYORUM...'

« Yanıtla #1 : 15 Mayıs 2007, 15:07:45 »

Duygusallık insanın yaradılışında var.Ancak duygusal olmak bir yere kadar iyi bence.Bir yerden sonra insanın en zaaf noktasını oluşturur.İnsanlar sizi kullanmaya başlar ve duygu sömürüsü bunun en etkili aracıdır.Birde sadece duygularınızda hareket ederseniz mutsuz olma olasılığınız daha fazladır.

'Allah'ım Benim Büyük Derdim Var'' Diyeceğine..

Derdine Dönüp De ki ''Ey Derdim Benim Büyük Allah'ım Var..''
tuba
[ Mülâzımı Evvel ]
**

Hiç bir süs edep kadar güzel değildir.

« Yanıtla #2 : 15 Mayıs 2007, 16:08:30 »

s.a bende çok duygusalım bazen bunun zararlarınıda görüyorum insanlar duygusallığınızı suistimal etmeye çalışıyorlar ama tamamende mantıklı davranmak mutsuzluğa sürükler diye düşünüyorum her şeyin hayırlısı selametle

Şuanda yaptığınız hiçbir iş kılınmayı bekleyen vakit namazından daha önemli değildir.
irakli
[ Mülâzımı Sânî ]
**

« Yanıtla #3 : 15 Mayıs 2007, 17:32:51 »

Tabiki bu çeşitli olaylarda farklılık gösterebilir...Genel anlamda hangisini dinliyorsunuz...?
mutluluk duyguyladir hayat mantikla isini mantikla secersin ama esini duygularinla  juhu laclasse juhu laclasse juhu laclasse

HERSEY BIZIM,BIZDE ALLAH ICIN.
GuL_NaRe

[ Sancak Beyi ]

Tekten de tek,bir tek,tek basına tek;O var!...

« Yanıtla #4 : 15 Mayıs 2007, 17:39:07 »

ikisinden birini secmek zor.Ne tek mantikla haraket etmek gerekir ne de duygularla.Dogru sadece mantikla haraket etmek bizi mutsuzluga goturur ama tek duygularla hareket etmekte  mutsuzluga goturebilir.Allah bize bu akli bosuna vermemis.Cogunlukla mantik derim herhalde ....

seymax
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 15 Mayıs 2007, 17:59:39 »

doğrusu ikisini de seçmek zor ama ben çoğunlukla mantık seçerim.ama doğru ama yanlış.hz alininde şu sözü çok hoşuma gider:"din mantık olsaydı ayaklarımın üstünü değil altını mes ederdim".ikiside olmalı muhakkak ama hangisi agır basmalı bilemem. s5 ftm
asudebahar
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 16 Mayıs 2007, 18:46:33 »

doğrusu ikisini de seçmek zor ama ben çoğunlukla mantık seçerim.ama doğru ama yanlış.hz alininde şu sözü çok hoşuma gider:"din mantık olsaydı ayaklarımın üstünü değil altını mes ederdim".ikiside olmalı muhakkak ama hangisi agır basmalı bilemem. s5 ftm
Ayakların üzerinin meshedilmesinin de hikmeti cihetinden bir mantığı var muhakkak  diye düşünüyorum dolayısıyla duygular ve hikmetler farklı şeyler olsa gerek. Duygu mu mantıkmı sorusuna cevabım duygusal mantık değil mantıklı duygusallık. Şayet duygusal mantığınız işlerse merhametsiz musibetlere maruz kalmanız çok büyük ihtimal tabi bu benim düşüncem
NaR-ı HaSReT_09
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 16 Mayıs 2007, 19:16:32 »

çok duygusal olmakta kötü insana yanlış kararlar aldırabiliyo kendimden biliyorum:)
yaradaş
Yalnızım diye üzülmüyorum;çünkü biliyorum yalnız insanın ihanet edeni de olmaz...
[ Sancak Beyi ]

geçen gün ömürdendir

« Yanıtla #8 : 03 Ağustos 2007, 16:29:35 »

yerine göre ikisinide kullanabilmek bence...

Talip olmak hoştur ama,dengin bulmak başkadır başka...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: