S.a. kardesler,..
Allah razi olsun sizlerden.
Ben bu yaştan sonra yapabildiğime göre artık herkes bu dili öğrenebilir kanaatindeyim.
Yaklaşık iki yıl önce kuran okumasını öğrendim akabinde arapça öğrenmeye karar verdim ve düzenli çalışmanın neticesinde kendimi ifade edebilir hale geldim.
Ve sürekli kendimi ilerletiyorum bu arada kısa sürelerin anlamlarını öğrenmeye başladım, her hangi bir kursa gitmeye imkanım olmadı hem ekonomik hemde zaman açısından;
- kısa sürelerin anlamlarına çalışmak için geçende elime geçen Halil Uysal'ın hazırladığı "Kuranı Kerimin Türkçe anlamı ve Kelime Meali" kitabını aldım, tam da benim aradığım kelime kelime mealleri var,...
- arapça dilini öğrenme aşamasında da internet ortamından oldukça istifade ediyorum. Çocuklarımla beraber çalışıyoruz, yeni yeni cümleler öğreniyoruz, zaman zaman gülme krizlerimiz tutuyor cümleleri öğrenirken ama böylece mesafe alabildiğimizi de görebiliyorum.
Internet ortamından her akşam izlediğimiz
www.onlinearabic.net online görüntülü arapça derslerinden oldukça istifade ediyoruz.
Kelime bulma konusu eskiden benim için ölümdü, çünkü مكتبة kelimesini sözlükten bulabilmek için sarf ilmine sahip olmak gerekiyordu ki bu fiilin kök harflerinin كتب olduğunu bilelim ve de ك harfinden sözlükte arayabilelim.
Ama
www.arapcasozluk.net sitesinde ise مكتبة direk yazıyorsunuz ve karşılığını Türkçe olarak veriyor, böylece ilk başlarda bu sözlüğe internet ortamında denk geldiğim için çok rahat ettim.
Aynı zamanda Almanca dilim olması nedeniyle de çok şahane bir online sözlük sitesindende istifade ediyorum,
www.lessan.org sitesini Almanca dili olan arkadaşlara da öneriyorum.
Gayret ettikten sonra kesinlikle herkes yapabilir, zira bir kac dilbilgisi kuralı ile konuşmaya başlayabildim ve daha sonra sarf-nahiv kitaplarını karıştırmaya başladım.
Yani konuşabilmek için gayret sarfedin ve ona göre metot seçin gerisi kolay,.. online görüntülü arapça dersleri arap hocaları tarafından veriliyor, pratik kazanım için büyük bir imkan tavsiye ederim,..
Şimdi evimde kızıma da arapça öğretiyorum, daha doğrusu beraber öğreniyoruz