Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunlari ve Mensuplari Forumu
Duyurular: VAN DEPREMİ İNSANİ YARDIM YÖNTEMLERİ

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 25 Mayıs 2012, 09:09:46

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Forumu - www.bursaihl.com

bursaimamhatip adlı kişiyi Twitter'da takip et - Paylaş
www.bursaihl.com Bursa İmam Hatip Liselerinin resmi web sitesi değildir.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Arapça öğrenmek isteyenlerle tanışmak istiyorum,..  (Okunma Sayısı 308 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sadikcelik
Ziyaretçi
« : 19 Mart 2007, 01:59:38 »

S.a. dostlar,.
Arapça dilini öğrenmeye gönül verdim ve iki yıldır bu konuda gayret sarfediyorum. Kendi kendime çalışıyorum. Zira çoluk cocuk derken geçim dünyası olması nedeniyle işe gidip geliyorum. Ve bizim fazla okuma imkanımız olmadı, kuranı kerimi bile daha iki yıl önce öğrendim ne yazık ki icon_redface

Fakat Allah sükür ki, onu öğrendim ve akabinde arapça dilini de öğreneceğim dedim ve yaklaşık iki yıl oldu her akşam 1-2 saat istinasız yatmadan çalıştım. Baya bir mesafe aldım, artık kendimi ifade edebilecek kadar konuşuyorum, yazıyorum.

Kendime kitaplar, sözlükler aldım ve bu dili öğrenmek için kendimce yatırım yapmaktayım ve yapıyorum.

Sizler arapça dilini nasıl öğreniyorsunuz, tecrübelerinizi, çalışma şartlarınızı ve önerilerinizi anlatabilir misiniz?

Böylece birikimlerimizden karşılıklı olarak istifade etmiş oluruz freu

Mevlam tüm müslümanların çocuklarına ve kendilerine bu güzel dili nasip etsin ka19
fatma seyhan

{ Ülâ }

« Yanıtla #1 : 19 Mart 2007, 12:57:38 »

oncelıkle sızı tebrık edıyorum gayretınızden dolayı...bende cok sevıyorum Arapcayı ımam hatıp yıllarında ders te ogrenmıstık bıraz ama tabıı yeterlı degıl...hep ıcımde kalmıstır zaten kursa gıdıp ogrenmek en guzelı heralde...ama bana gore ıngılızceden daha kolay bır dıl..veya bana mı oyle gelıyor sevdıgım ıcın.. ka19

EY TÜRK TİTRE VE KENDİNE DÖN

Namelerin yerine bugün sala sesi var,
Söyleyin aşıklara aşkın cenazesi var...
GuL_NaRe

[ Sancak Beyi ]

Tekten de tek,bir tek,tek basına tek;O var!...

« Yanıtla #2 : 19 Mart 2007, 16:21:38 »

En cok istedigim seylerden biri arapcayi ogrenmek okulda goruyoruzz ama gercekten yeterli degil cok muthis bir dil cokk seviyorumm  ftm insallah nasip olur ogrenmek isteyenlere ogrenmek ....  :gver:

nurdanesi
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 19 Mart 2007, 17:55:08 »

Sizi tebrik etmek istiyorum.Maşşallah ya nekadar güzel bişey biz 3 seneden beri görüyoruz ama ne çareki yeterli bi şekilde bilmiyoruz ama hayatta en çok istediğim şey arapça öğrenmek. ftm ftm
sadikcelik
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 20 Mart 2007, 08:23:51 »

S.a. kardesler,..
Allah razi olsun sizlerden.

Ben bu yaştan sonra yapabildiğime göre artık herkes bu dili öğrenebilir kanaatindeyim.
Yaklaşık iki yıl önce kuran okumasını öğrendim akabinde arapça öğrenmeye karar verdim ve düzenli çalışmanın neticesinde kendimi ifade edebilir hale geldim.
Ve sürekli kendimi ilerletiyorum bu arada kısa sürelerin anlamlarını öğrenmeye başladım, her hangi bir kursa gitmeye imkanım olmadı hem ekonomik hemde zaman açısından;

- kısa sürelerin anlamlarına çalışmak için geçende elime geçen Halil Uysal'ın hazırladığı "Kuranı Kerimin Türkçe anlamı ve Kelime Meali" kitabını aldım, tam da benim aradığım kelime kelime mealleri var,...

- arapça dilini öğrenme aşamasında da internet ortamından oldukça istifade ediyorum. Çocuklarımla beraber çalışıyoruz, yeni yeni cümleler öğreniyoruz, zaman zaman gülme krizlerimiz tutuyor cümleleri öğrenirken ama böylece mesafe alabildiğimizi de görebiliyorum.
Internet ortamından her akşam izlediğimiz www.onlinearabic.net online görüntülü arapça derslerinden oldukça istifade ediyoruz.
Kelime bulma konusu eskiden benim için ölümdü, çünkü مكتبة kelimesini sözlükten bulabilmek için sarf ilmine sahip olmak gerekiyordu ki bu fiilin kök harflerinin كتب olduğunu bilelim ve de ك harfinden sözlükte arayabilelim.
Ama www.arapcasozluk.net sitesinde ise مكتبة direk yazıyorsunuz ve karşılığını Türkçe olarak veriyor, böylece ilk başlarda bu sözlüğe internet ortamında denk geldiğim için çok rahat ettim.
Aynı zamanda Almanca dilim olması nedeniyle de çok şahane bir online sözlük sitesindende istifade ediyorum, www.lessan.org sitesini Almanca dili olan arkadaşlara da öneriyorum.

Gayret ettikten sonra kesinlikle herkes yapabilir, zira bir kac dilbilgisi kuralı ile konuşmaya başlayabildim ve daha sonra sarf-nahiv kitaplarını karıştırmaya başladım.

Yani konuşabilmek için gayret sarfedin ve ona göre metot seçin gerisi kolay,.. online görüntülü arapça dersleri arap hocaları tarafından veriliyor, pratik kazanım için büyük bir imkan tavsiye ederim,..

Şimdi evimde kızıma da arapça öğretiyorum, daha doğrusu beraber öğreniyoruz laclasse
irakli
[ Mülâzımı Sânî ]
**

« Yanıtla #5 : 20 Mart 2007, 10:42:51 »

oncelikle gercekten helal olsun ve Allah yardimciniz olsun
Arapca gercektende cok guzel bir dil ve sadece dini yonden degil(bizim icin ilk sirada olmasina ragmen)edebiyat yonuylede insani hayretler icerisinde birakan koklu bir dil
bence arapcayi en iyi yerinde ogrene bilirsiniz bende imam hatip okudum ama herkesin dedigi gibi yeterli degil tabi orada sadece kurallari ve kelimeleri ogreniyorsunuz ama karsiniza bi arap ciktigi zaman tabir yeriindeyse kuruyup kaliyorsunuz  icon_mrgreen pratik cok onemli bide bildiginiz gibi arapca araplar arasinda kuranda yazildigi gibi kullanilmiyor araplarla fusha(kuran arapcasi)konustugunuz zaman size guluyorlar onlarin ammicesi var yani bir arap bile artik gunumuzde kurani anlamakta gucluk cekebiliyor cok sasirtici ama gercek KURAN ICIN ARAPCA ogrenmeye ihtiyacimiz var

HERSEY BIZIM,BIZDE ALLAH ICIN.
sadikcelik
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 20 Mart 2007, 18:07:31 »

S.a. guzel kardes irakli,..
Iltifatlariniz icin mutesekkirim.

Arapca dilini ogrenen kazaniyor, oyle gordum.
Sadece arapca onparmak yazmayi (www.onlinearabic.net sayfasinda 4 haftada onparmak ogrenmek icin cok guzel bir calisma var, programi takip ederek) ogrendim ve simdi yayinevlerine arapca notlarini bilgisayara yazara geciriyorum ka19

Simdi pratigimi hizli bir sekilde ilerletirken kisa surelerin kelime kelime tercumelerine calisiyorum. Halil Uysal'in cikarmis oldugu Kuranı Kerim Turkce aciklamasi ve kelime meali kitabi cok hos ve muhtesem kullanisli olarak hazirlandi.

Her aksam bir sureyi arapca kelimelerin altinda turkce kelimelerinin aciklamalariyla bilgisayara gecirerek calisiyorum, meger hizlica okudugumuz o surelerde neler soyleniyormus hicte haberimiz yok,..

Beni arapca konusunda motive eden, yonlendiren arkadaslara, internet sitelerine ne kadar tesekkur etsem azdir,.. Allah hepsinden binlerce kez razi olsun.

Kardesler, geceler calismak icin inanilmaz buyuk bir firsat, arapcayi muhakkak ogrenebilirsiniz, yeterki isteyin gayret edin ve arapca kitap, sozluk, dilbilgis, cd gibi malzeleride alarak istifade edin, zira bu sizin hayatiniza en buyuk yatiriminiz olacaktir, ben oyle yaptim 2 yilda semersini gordum, bu yastan sonra ben basardim, herkeste basarir laclasse
irakli
[ Mülâzımı Sânî ]
**

« Yanıtla #7 : 24 Mart 2007, 18:34:47 »

ftm NE DEMEK SEN HAK EDIYORSUN ABI

HERSEY BIZIM,BIZDE ALLAH ICIN.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: