ben daha lisedeyim ama kafam çok karışık bari size sorayım bazılarınız ünv bitirmiş bazıları hala okuyor ben ne yapayım öss girmek istiyorum yada 2 senelik açık öğretimi istiyorum öss girsem bile en düşük puan 346 oda şanlıurfa harran ünvne yapayım

kardesim oncelikle kendine bi hedef koymalisin. bir imam hatiplinin giremeyecegi bolum yok gibi bence hatta hem bolum hemde universite. bunu yakin arkadaslarimizdan cok iyi gorduk. katsayi oyunlarina ragmen bir cok imam hatipli kardeslerimiz abilerimiz muhendis ogretmen hukuk fakultesini kazandilar. tek problemimiz hedefimizi belirledikten sonra hedefe nasil ulasacagimizdir. eger ilahiyat fakultesi veya din kulturu ogretmenligi istiyorsak hem lisede hem de oss de ii calismak hedefimize direk ulasmamizi saglayacaktir. ama bolum disi hedefimiz varsa bunda da direk olarak gecibilecegimiz bolumler ve dolayli yoldan gecebilecegimiz bolumler olarak iki ye ayirmak istiyorum. direk gecebilecegimiz bolumleri oss den ii bi puan alinarak gecilebilir. ama oss den aldigimiz puanlarin yetmedigi bolumlere ise dgs(dikey gecis sinavi) ile hedefimize ulasmak mumkundur. bu yontem biraz daha zor bi yontem ama imkansiz deil.gecen donem katildigim bi toplanti da bunu cok iyi gordum. İhl mezunu olupta 2 yıllık meslek yuksek okullarinda basarili olup 2 yıllık bolumlerinin 4 yılllık bolumlerine gecen arkadaslar cogunlukta...
ben buradan dikey gecis yapan veya katsayi magduru olup 4 yıllık bolumlerde okumaya hak kazanan arkadaslardan sistem hakkında daha detayli ve ornekler vermelerini bekliyorum...
ins kafanizda biseyler canlandirabilmisimdir....
Her sey gonlunuzce olsun .
AEOL.