Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunlari ve Mensuplari Forumu
Duyurular: Forumda { Takdir Puanı } Sıralaması [ MAYIS 2012 ]

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 25 Mayıs 2012, 07:26:39

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Forumu - www.bursaihl.com

bursaimamhatip adlı kişiyi Twitter'da takip et - Paylaş
www.bursaihl.com Bursa İmam Hatip Liselerinin resmi web sitesi değildir.
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Neden şairlerin çoğu erkektir hiç düşündünüzmü cevaplarınızı bekliyorum?  (Okunma Sayısı 819 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eminegunel
[ Sağ Kol Ağası ]

« Yanıtla #15 : 24 Mart 2007, 17:58:47 »

çok basit abi:erkekler daha romantik demek ki baksana

söz ola kese savaşı,söz ola bitire başı..
söz ola ağulu aşı,bal ile yağ ide bir söz..
NaR-ı HaSReT_09
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 27 Mart 2007, 17:00:42 »

güzel soru kardeş..
ben kendi fikrimi söyleyeyim doğru olup olmadığına siz karar verin.
bence fıtrat itibariyle Allah erkekleri duygularını pek belli edemeyen varlıklar olarak yaratmıştır.o yüzden de duygularını böyle ifade ediyorlardır.tabi bu benim fikrim.....
KATILIYORUM. ERKEKLER ÇOK İÇLERİNE KAPANIK OLDUKLARINDAN YAZIYA AKTARABİLİYORLAR DEMEKKİ. AMA GÜNÜMÜZDE ERKEK ŞAİRLERİN SAYISI BAYA AZALDI BUNUN NEDENİ NE PEKİ s5
NaR-ı HaSReT_09
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : 27 Mart 2007, 17:06:05 »

güzel soru kardeş..
ben kendi fikrimi söyleyeyim doğru olup olmadığına siz karar verin.
bence fıtrat itibariyle Allah erkekleri duygularını pek belli edemeyen varlıklar olarak yaratmıştır.o yüzden de duygularını böyle ifade ediyorlardır.tabi bu benim fikrim.....
KATILIYORUM. ERKEKLER ÇOK İÇLERİNE KAPANIK OLDUKLARINDAN YAZIYA AKTARABİLİYORLAR DEMEKKİ. AMA GÜNÜMÜZDE ERKEK ŞAİRLERİN SAYISI BAYA AZALDI BUNUN NEDENİ NE PEKİ s5
ömerhattab
[ Sağ Kol Ağası ]

« Yanıtla #18 : 27 Mart 2007, 19:09:56 »

o bişimi erkeklerin sayısı azalmaya başladı  m29 m29 m29

ALLAH'IM! Kalbimi münafıklıktan, amelimi riyadan, dilimi yalandan, gözümü hainlikten temizle. Şüphesiz sen, Gözlerin hainliğini, kalplerde gizleneni bilirsin.

( Hadis-i Şerif)
akif
Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 02 Haziran 2007, 15:02:09 »

bence erkeklerin sevgileri kadınlara göre daha kuvvetlidir. Dolayısıyla duyguları daha ağır basar kadınlara göre. Acı çekmek tarafına da gelince erkeklerin nekadar acı çektiklerini bilmiyorum ama kadınlardan tarafından bırakılp terkedildiklerini iyi biliyorum. yani kadınlar erkekleri daha çok bırakan taraf oluyorlar bu yüzdende olsa gerek ortada duygularını ifade edecek sevdikleri kadınları bulamayınca dertlerini kağıda döküyorlar.
nikimi_kedi_7
Kıyamet gelmeden Kıyam et!

{ Ülâ }

aşk'a aşk olsun..

« Yanıtla #20 : 02 Haziran 2007, 22:35:58 »

ben boşamı çıkıyorum dağlara herkesi beklerim hele zirvelerde ne şiiirler yazılıyo :))))))))))))

Dünya bir misafirhânedir. İnsan ise, onda az duracaktır ve vazifesi çok bir misafirdir ve kısa bir ömürde hayat-ı ebediyeye lâzım olan levâzımâtı tedârik etmekle mükelleftir.
yaradaş
Yalnızım diye üzülmüyorum;çünkü biliyorum yalnız insanın ihanet edeni de olmaz...
[ Sancak Beyi ]

geçen gün ömürdendir

« Yanıtla #21 : 03 Ağustos 2007, 16:26:55 »

erkeklerin hepsi bayanlar kadar duygusaldır diyemeyiz bence.işte olanlar da şair oluyorlar.ya da duygularını kağıda aktarabilenler.belki çoğu terkedilmişlikleri hayatın geçim dertlerinn sıkıntılarını onlar çektiğinden efkarlanıyo olabilirler.

Talip olmak hoştur ama,dengin bulmak başkadır başka...
fαtmα..®-tükEnmEz kaLém-
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : 07 Ağustos 2007, 01:39:21 »

osmanlı dönminde kadın şairler günümüzdekinden daha fazlaymış.. demekki o zamanlar kadınlara gerçekten sevgiyi,aşkı,merhameti hissettirebilen erkekler varmış.. şimdi öle erkekmi varda kadın şairimiz olsun.. olanında yaşı hayli ilerlemiş.. misal ayten mutlu 1952, gülten akın 1933, gülseli inal 1947,faika berat 1959 :crazy:  :))  neden erkeklerin aşçılığı daha iyidir konusuna gelinceeee bence "aç kalma korkusu"  :)))
KulHalil
Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : 07 Ağustos 2007, 02:04:28 »

Neden şairlerin çoğu erkektir hiç düşündünüzmü cevaplarınızı bekliyorum arkadaslar??

yukardaki soru dönmüş dolaşmış aşka sevgiye gelmiş :) özellikle de kadın-erkek ilişkisine gelmiş. Genel baktığımız zaman nasıl bi cevap veririz acaba?  ben cevap bulamıyorum...

ya bende size bir soru sorcam neden en iyi asciar erkektir?

Hanımlarının yemeklerini beğenmediklerinden  ftm Yemek böyle yapılır imasında bulunuyolar sanırım ftm
fαtmα..®-tükEnmEz kaLém-
Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : 07 Ağustos 2007, 02:17:41 »

Ben konu üzerine espri yapmıştım hatta yazımın sonundaki gülme ifadelerinden belliydi bu ama anlaşılmamış sanırım...  bagirmak acaba yazının sonuna esprimi yazmak lazım.  s5 maaaşallllaaaahh...:)) (ESPRİ)  hahaha
asudebahar
Ziyaretçi
« Yanıtla #25 : 11 Ağustos 2007, 21:21:32 »

osmanlı dönminde kadın şairler günümüzdekinden daha fazlaymış.. demekki o zamanlar kadınlara gerçekten sevgiyi,aşkı,merhameti hissettirebilen erkekler varmış.. şimdi öle erkekmi varda kadın şairimiz olsun.. olanında yaşı hayli ilerlemiş.. misal ayten mutlu 1952, gülten akın 1933, gülseli inal 1947,faika berat 1959 :crazy:  :))  neden erkeklerin aşçılığı daha iyidir konusuna gelinceeee bence "aç kalma korkusu"  :)))

ka19 ka19
fαtmα..®-tükEnmEz kaLém-
Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : 16 Ağustos 2007, 00:51:18 »

asudebahar beni anladığın için saol  ka19
Somun
Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : 16 Ağustos 2007, 01:03:13 »

Peki şairlerin çoğunun erkek olduğuna dair bir araştırma yapılmış mı?

Tartışılıyor ama gerçekten de erkek şairler çoğunlukta mı.

Bence ilk önce bu araştırılsın.Araştırılmışsa yayınlansın ki o durum üzerinden tartışılsın.
« Son Düzenleme: 16 Ağustos 2007, 01:05:12 Gönderen: Somun » Logged
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: