deniz
[ Başçavuş ]
|
 |
« : 16 Aralık 2011, 11:22:48 » |
|
Ruhum el çekmiş bel bağladıklarından Şimdiden devriliyor gibi “sarsılmaz” fikirleri Boşuna yük etmişim aklıma bu zifirleri Yeni yeni anlıyorum neden bu kadar inlediğimi: Baş ucunda beklerken hastalığın, farkettim de bir kaç şeyi: Sahi! Nerdeler hayallerim ? Nereye kaçtılar sicim gibi ? Hele o, o rutin işlerim hani olmazsa olmazlarımdı İtiraf etsin hadi. Gitti, gitti işte hepsi Umutlarım bile mi? Ah evet! Onlar yiteli çok olmuştu zaten Ve nihayet yalnızım işte Şimdi ne altında ezildiğim o bitmez tükenmez telaşlarım Ne kendisi gelmeden yoran “gelecek hayallerim” yanımda. Şimdi sadece ben mi varım hayatta? Pek de yalnızlık değil aslında, ”yalınlaşmak” denir belki buna Ve kendime geliyorum yaklaştıkça aslıma Benimle olduğunu zannettiklerim… Benden izin almadılar ki hayatıma girerken, izin alarak çıksınlar… İzin alarak sahiplenmedim ki, izin vererek bırakayım Her olayın merkezi sandığım, başrol oynadığıma kandığım zamanlar İşsiz güçsüz bir âvareden hiç de farklı değilmişim meğer Gözümde büyütüp kendimi işe yarar bildiğim ben O ahmak adamın yaptığını yapmışım yıllarca Hani o gemiye binip de, yol boyunca yükünü sırtından indirmeyen Dert edindiklerim, yük bildiklerim, bırakıversem kendi hallerine gideceklermiş Sahiplenmeseymiş onları, sadece “emanet bırakıldıklarını” hatırlasaymışım Bu kadar yükün altında ezilmeyecekmişim Aciz olan benim, Bir kollayanım olacaktı elbet, kendimi dev sanmasaydım Emanet ağır yük; değil ki sahiplik… Bu yüzden ezildim işte, bir düzine cahillik... Oysa kaldırabileceğim kadar verilmişti bana Daha fazlasına karışarak kendime eziyet eden benim Ruhum uyanıverdi, hani o yıllardır durmadan kıvranan Sen de yeter ki O'na dayan, çünkü İnşaAllah derse yakaran, inşa eder Yaradan
Yükünüz hafif, Cumanız mübarek olsun efendim.
Senai Demirci
|