Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunlari ve Mensuplari Forumu
Duyurular: 30 Gönüllü Hatim Programı Başlıyor

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 25 Mayıs 2012, 01:33:15

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Forumu - www.bursaihl.com

bursaimamhatip adlı kişiyi Twitter'da takip et - Paylaş
www.bursaihl.com Bursa İmam Hatip Liselerinin resmi web sitesi değildir.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İHL`ye talep çok, okul yok  (Okunma Sayısı 118 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
iRFaN
İrfan ERDEN (2000/11-A)

{ Vezir }

Ya olduğun gibi görün! Yada göründüğün gibi ol!

« : 22 Eylül 2011, 11:06:07 »

Önder Onursal Başkanı İbrahim Solmaz, özellikle kız İmam Hatiplerde çok ciddi sıkıntı var.

Önder Onursal Başkanı İbrahim Solmaz, “Özellikle kız İmam Hatiplerde çok ciddi sıkıntı var.

Mesela Kazım Karabekir İmam-Hatip Lisesi`nin toplam kapasitesi bin 110, fakat sadece bu yıl bin 900 öğrenci başvurdu. Bu kızlarımız nerede okuyacak` dedi.

2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı, Pazartesi günü çalınan ilk zille başladı. İlk ve orta dereceli okullara kayıtlar hâlâ devam ederken İmam Hatip Liselerinin öğrenci kabul edemez duruma geldiği belirtiliyor. 28 Şubat darbecilerinin karma ve kesintisiz eğitim dayatması ile peş peşe kapatılan İmam-Hatip okullarının birçoğu yeniden açılsa da talep fazlalığı yüzünden kayıt yaptıramayan öğrencilerin sayısı on binlerle ifade edildi.

ÖNDER Onursal Başkanı İbrahim Solmaz, Türkiye genelinde yeni alım kontenjanının 60 bin olduğunu, fakat sadece geçtiğimiz hafta 120 bin öğrencinin kayıt yaptırmak için başvurduğunu belirtti. 60 bin kişinin açıkta kaldığını ifade eden Solmaz yaraların kapanması için süratle yeni İmam-Hatipler açılması gerektiğine işaret etti.

TOPLAM KAPASİTE 60 BİN BAŞVURU 120 BİNİ GEÇTİ

28 Şubat sürecinde kapatılan ilk İmam-Hatip Lisesi Bursa Yeşil İmam-Hatip Lisesi, 13 yıl aradan sonra eğitim hayatına yeniden başladı. Darbecilerin kapattığı birçok okul bu şekilde yeniden açılsa da talebin karşılanmasında yetersiz olduğu ifade ediliyor.

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği(ÖNDER) Onursal Başkanı İbrahim Solmaz, İmam-Hatiplere talebin fazla olduğunu, mevcut okulların talebi karşılamada yetersiz kaldığını belirtti. Acilen yeni okullar yapılması gerektiğini ifade eden Solmaz `Mevcut kapasite talebi karşılamıyor. 28 Şubat cuntacılarının eğitim alanında en büyük darbeyi vurduğu İmam-Hatipler kapatıldıkları hızla açılamıyor, yeni okullar inşa ediliyor; fakat dahası lazım` dedi. Yurt genelinde başvuruların 120 bini geçtiğini, bu sayının 300 bine kadar çıkabileceğini ifade eden Solmaz, ayrılan mevcut kontenjanın ise 60 bin olduğunu belirtti.

Solmaz, `Geçtiğimiz haftaya kadarki başvuru sayısı 120 bini aşmıştı. Mevcut kontenjan ise 60 bin. Bu korkunç bir durum yani daha yolun başında başvuruların yarısı geri çevrildi. Başvuran her iki yavrumuzdan biri kayıt yaptıramıyor. Yeni okullar açılıyor fakat beklentiyi karşılamıyor. Acilen yeni okulların inşa edilmesi lazım` şeklinde konuştu.

TOPLAM KAPASİTE 1110, BAŞVURU 1900

İbrahim Solmaz, karma ve kesintisiz eğitim adı altında İmam-Hatiplerin kız bölümlerinin özellikle hedef alındığını vurguladı. Solmaz, 28 Şubat`ta birçok kız İmam-Hatip Lisesi`nin kapatıldığını, kapatılmayanların ise karma eğitim adı altında dönüştürüldüğünü belirtti.

Solmaz, `Bütün Türkiye`de müstakil kız İmam-Hatiplerin açılması yönünde çalışmalarımız devam ediyor; fakat yeni İmam Hatip Liselerine acilen ihtiyacımız var. Kazım Karabekir İmam-Hatip Lisesi örneği bence bütün manzarayı izah ediyor. Kazım Karabekir İmam Hatip Lisesi`nin toplam kapasitesi bin 110; fakat sadece bu yıl bin 900 kişi başvurmuş durumda.

Bu kızlarımız nerede okuyacak? Karma eğitim, öğrencilerin derse yoğunlaşmalarını olumsuz etkileyebiliyor. Büluğ çağındaki öğrencilerin derse yoğunlaşmasına engel oluyor. Karma eğitimin faydalı olmadığı aşikardır. Dolayısıyla veli ve öğrencilerin bu hususta ciddi talep ve beklentileri var. Bunun acilen giderilmesi lazım` diye konuştu.

nizam
nizam

[ Kaymakam ]

vuslata kavuşmak...

« Yanıtla #1 : 22 Eylül 2011, 23:12:46 »

İMAM HATİPLİ OLMAK BİR GURURDUR.

"İnsan Namazını Kılarsa,Namazda İnsanı İnsan Kılar" (Necip Fazıl Kısakürek
iRFaN
İrfan ERDEN (2000/11-A)

{ Vezir }

Ya olduğun gibi görün! Yada göründüğün gibi ol!

« Yanıtla #2 : 22 Eylül 2011, 23:31:52 »

İMAM HATİPLİ OLMAK BİR GURURDUR.
005 ka19 juhu laclasse dikkat helal bravoo yihu

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: