Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunlari ve Mensuplari Forumu
Duyurular: ! Tüm Üyelerimizin Dikkatine... !

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 25 Mayıs 2012, 01:31:52

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Forumu - www.bursaihl.com

bursaimamhatip adlı kişiyi Twitter'da takip et - Paylaş
www.bursaihl.com Bursa İmam Hatip Liselerinin resmi web sitesi değildir.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 28 Şubat Sürecinde Kapatılan İlk İmam Hatip Lisesi Yeniden Eğitime Başladı  (Okunma Sayısı 999 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
iRFaN
İrfan ERDEN (2000/11-A)

{ Vezir }

Ya olduğun gibi görün! Yada göründüğün gibi ol!

« : 19 Eylül 2011, 17:02:06 »

Post-modern darbe olarak nitelendirilen 28 Şubat sürecinde kapatılan Bursa Yeşil İmam Hatip Lisesi, 13 yıl aradan sonra bugün öğrencilerine kavuştu.

Post-modern darbe olarak nitelendirilen 28 Şubat sürecinde kapatılan Bursa Yeşil İmam Hatip Lisesi, 13 yıl aradan sonra bugün öğrencilerine kavuştu. Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir'in talimatıyla dönemin Bursa Valisi Orhan Taşanlar tarafından eğitim-öğretime son verilen Yeşil İmam Hatip Lisesi, kapatılan diğer liselere öncülük etmişti. Toplam 300 öğrenciyle eğitim-öğretime başlayan liseye öğrenciler ve velileri büyük ilgi gösterdi.

Okul bahçesinde düzenlenen törende yeni öğrencilere 'hoş geldiniz' diyen Okul Müdürü Abdullah Damar, okulun yıllar sonra yeniden açılmasından dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi. Okul Müdürü Damar, "Öğrencilerimiz hazır, kayıtlarımızı yaptık, eğitim öğretime hazırız ve bugün başlıyoruz. Anadolu bölümüne iki sınıfta 60 öğrenci, düz bölüme ise 200 kaydımız var. Ara nakiller olarak ise 10 ve 11'inci sınıflarda ise 40 öğrenci aldığımız düşünülürse yaklaşık 300 öğrenci ile bu gün eğitim öğretime başlayacağız. Okulumuzun toplam öğrenci kapasitesi ise 400." dedi.

Damar, 28 Şubat sürecinin geride kaldığını, artık ileriye bakılması gerektiğini dile getirdi. Damar, şöyle konuştu: "Yeni bir dönem, eskiye bakmamak lazım, önümüze bakmamız lazım. Mevlana'nın dediği gibi her gün yeniden doğuyoruz ve yeniden başlıyoruz. Geçmişe takılmamaktan yanayız. Daha çok çalışarak ülkemizi medeni ülkeler seviyesinin üzerine çıkarmak gayretindeyiz."

Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise Bursa'daki bütün atıl okulların eğitime kazandırıldığını belirterek, "Bu dönemde atıl durumdaki binalarımızı da onarıp eğitim öğretime açıyoruz. Yeşil İmam Hatip Lisesi binasını da atıl olarak kaldığı yıllar adından tadilatını yaparak eğitime kazandırdık, mutluyuz." şeklinde konuştu.

Türkiye'DE KAPATILAN İLK İMAM HATİP LİSESİ

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMET) Başkanı İbrahim Güney de 28 Şubat döneminde kapatılan ilk okulun Yeşil İmam Hatip Lise olduğunu hatırlattı. Güney, "12-13 yıldır okulun önünden geçerken içimiz burkuluyordu. Allah'a şükür okulumuzun bahçesi yeniden şenlendi. Öğrencilerimiz okullarına kavuştular. Bizler imam hatipliler olarak çok sabrettik ve Allah'a şükür ki Allahım, bu sabrın karşılığını verdi." ifadesini kullandı.

"AĞLAYA AĞLAYA KOVULDUĞUMUZ OKULDAN, DİPLOMALARINIZ İLE ÇIKIN"

28 Şubat sürecinde okuldan atılan eski Yeşil İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zahide Arı ise okulun ilk gününde yeni öğrencilere seslendi. Yıllar sonra okulun açılmasının mutluluğunu yaşadığını belirten Arı, şunları söyledi: "Eski bir Yeşil İmam Hatip Liseli olarak bugün sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum. Yıllar önce sizlerin sırasında oturmuş ve okuması engellenmiş bir ablanız olarak bu okulun açılmasına katkıda bulunmanın ve bu günü görmenin mutluluğunu yaşıyorum."

İmam hatip liselerinin önüne konan engellerin kaldırılmasının sevincini yaşadıklarını anlatan Zahide Arı, şöyle devam etti: "Her zaman Yeşil İmam Hatip Liseli olmaktan gurur duydum. 28 Şubat sürecinde kapatılan okulumuzun bugün ilk günü. Siz de yıllar sonra bu okulun öğrencileri olmanın gururunu yaşayacaksınız."

28 Şubat sürecinde okul mevcudunun 2 bin kişi olduğunu anlatan Zahide Arı, "Bir çok arkadaşımız örtüsünü açmadığı için okuldan atıldı. Ben de her gece evde 'yarın örtümü açıp okula gireceğim' diye karar alıp okul kapısına kadar geliyordum ama hiçbir zaman açamadım. Çünkü okulun kapısında iki tane polis bekliyordu ve örtünü polise teslim etmek zorundaydın. Çünkü onları kandırıp içeride örteceğinden korkuyorlardı." şeklinde acı bir anısını anlattı.

"YEŞİM İMAM Hatipli OLMANIN SORUMLULUĞUNU TAŞIYORUZ"

Yeşil İmam Hatip Lisesi'ni birincilikle kazanan Nurdan İpekkızan ise okulun eğitime başlamasında emeği geçenlere teşekkür ederken, "Bize çok güzel bir okul kazandırmışlar. Bu okulu tekrar yapıp faaliyete geçirdikleri için çok memnun olduk. Her şey çok yeni." şeklinde konuştu.

Okulun yeni öğrencilerinden Zafran Bilgin ise heyecanlı olduğunu anlatırken, "Çok heyecanlıyım, yıllar sonra açılan okulun ilk öğrencilerinden biriyim, bundan dolayı çok mutluyum." dedi.

Velilerden Nilüfer Usta da şunları kaydetti: "Okulumuzun yılar sonra yeniden açılmasından dolayı sevinçliyiz. Her zaman Yeşil İmam Hatip Lisesi'ni tercih ettik. 28 Şubat sürecinde kapatıldıktan sonra bugün açılması bizi sevindirdi, inşallah yeni dönem hayırlı olur."

NESLİNUR*
NESLİNUR*
[ Yüzbaşı ]

« Yanıtla #1 : 19 Eylül 2011, 17:46:59 »

HAMDOLSUN RABBİME . OKULUMUZUN HARAP HALİNİ GÖRDÜKÇE KAHROLUYORDUK .

'' DÜŞÜNCEN  GÜL  İSE SENDE  GÜL  BAHÇESİNDESİN''
gulibikcin
[img]http://www.ihvanforum.org/signaturepics/sigpic47399_6.gif[/img]
{ Ülâ }

"Namaz Dinin Direğidir. " Hadisi Şerif

« Yanıtla #2 : 20 Eylül 2011, 08:22:09 »

Yeşil mezunu olmak bir ayrıcalık imiş,malesef ben bunu yaşayamadım... ama İnanın İHL li olmak başlıbaşına bir ayrıcalık,,,, Tekrar gençliğimi bana verseler yine İHL derdim.hiç düşünmeden.... YEŞİL İHL açılmış tekrar çok mutlu oldum ALLAH ıma hamdolsun...

iRFaN
İrfan ERDEN (2000/11-A)

{ Vezir }

« Yanıtla #3 : 20 Eylül 2011, 08:23:55 »

YEŞİL İMAM-HATİP LİSESİNİN kapanış sürecini çok iyi hatırlayan, önünde kız kardeşlerimizin joplandıklarına gözleriyle defalarca şahit olan bir kardeşiniz olarak; okulumuzun tekrar açılmasından dolayı duyduğum mutluluğu inanın anlatamam...

Rabbim bundan sonra orada yetişecek kardeşlerimize zihin açıklığı versin, devletin üst kademelerinde sözü geçen yöneticiler, eğitimciler, hayırlı bireyler olmalarını nasip eylesin...

İMAM-HATİP ruhunu taşımalarını nasip eylesin... Amin...

gulibikcin
[img]http://www.ihvanforum.org/signaturepics/sigpic47399_6.gif[/img]
{ Ülâ }

"Namaz Dinin Direğidir. " Hadisi Şerif

« Yanıtla #4 : 20 Eylül 2011, 08:25:20 »

YEŞİL İMAM-HATİP LİSESİNİN kapanış sürecini çok iyi hatırlayan, önünde kız kardeşlerimizin joplandıklarına gözleriyle defalarca şahit olan bir kardeşiniz olarak; okulumuzun tekrar açılmasından dolayı duyduğum mutluluğu inanın anlatamam...

Rabbim bundan sonra orada yetişecek kardeşlerimize zihin açıklığı versin, devletin üst kademelerinde sözü geçen yöneticiler, eğitimciler, hayırlı bireyler olmalarını nasip eylesin...

İMAM-HATİP ruhunu taşımalarını nasip eylesin... Amin...

Amin irfan hocam AMİİİİİİİİİİİN   inşl.

iRFaN
İrfan ERDEN (2000/11-A)

{ Vezir }

« Yanıtla #5 : 20 Eylül 2011, 08:38:45 »

28 Şubat'ta kapatılan imam hatip açıldı

28 Şubat'ta kapatılan ve eğitim-öğretimine son verilen ilk imam hatip olan Yeşil imam hatip lisesi, 13 yıl sonra açıldı. Açılışta duygu dolu anlar yaşandı:

Ensar Tuna Alatürk'ün haberi

28 Şubat sürecinde kapatılan Bursa Yeşil İmam Hatip Lisesi, 13 yıl aradan sonra eğitim hayatına yeniden başladı. Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine, söz konusu dönemde başını açmadıkları için okuldan atılan eski öğrenciler de katıldı.

Okul Müdürü Abdullah Damar, "28 Şubat geride kaldı. Geçmişe takılmayacağız, artık önümüze bakıyoruz." dedi.

Eğitim-öğretimine son verilen ilk imam hatip olan Yeşil İmam Hatip Lisesi'nin bahçesi 13 yıl süren ayrılıktan sonra öğrenci cıvıltılarıyla doldu. Eski Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir'in talimatıyla 28 Şubat sürecinde kapatılan okul, eğitime yeniden 'merhaba' dedi. İlk yılında yoğun ilgiyle karşılaşan okula 300 öğrenci kayıt oldu.

Açılış töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Bursa'daki bütün atıl okulların eğitime kazandırıldığını anlattı. Gülsar, "Yeşil İmam Hatip Lisesi'ni atıl olarak kaldığı yılların ardından tadilatını yaparak eğitime kazandırdık, mutluyuz." şeklinde konuştu. Okul Müdürü Abdullah Damar da öğrencilere seslendi. Eğitim kurumunun yıllar sonra yeniden hayata geçmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Damar, "Öğrenciler de biz de eğitim öğretime hazırız. Anadolu bölümüne iki sınıfta 60 öğrenci, düz bölüme 200 öğrenci kayıt oldu. Ara nakillerle 10 ve 11'inci sınıflarda 40 öğrenci aldığımız düşünülürse yaklaşık 300 öğrenci ile eğitime başlayacağız. Okulumuzun toplam öğrenci kapasitesi ise şimdilik 400 olacak. 28 Şubat artık geride kaldı. Eskiye bakmamak lazım, önümüze bakacağız. Mevlana'nın dediği gibi, her gün yeniden doğuyoruz ve yeniden başlıyoruz." ifadelerini kullandı. Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMET) Başkanı İbrahim Güney ise, "12-13 yıldır okulun önünden geçerken içimiz burkuluyordu. Allah'a şükür okulumuzun bahçesi yeniden şenlendi." dedi.

'Biz kovulduk, siz diplomalarınızla çıkın'

28 Şubat sürecinde okuldan atılan eski öğrencilerden Zahide Arı, okulun ilk gününde yeni öğrencilere seslendi. Okuldan başını açmadığı için atıldığını anlatan Arı, "Ben de her defasında 'yarın örtümü açıp okula gireceğim' diye karar alıp okul kapısına kadar geliyordum. Ama hiçbir zaman açamadım. Çünkü okulun kapısında iki tane polis bekliyordu ve örtünü polise teslim etmek zorundaydın. Onları kandırıp içeride örteceğinden korkuyorlardı." şeklinde konuştu. İmam hatip liselerinin önüne konulan engellerin kaldırılmasının sevincini yaşadıklarını kaydeden Arı, "İmam hatip liseli olmaktan gurur duydum." ifadelerini kullandı.

(Zaman)

http://www.haber7.com/haber/20110920/28-Subatta-kapatilan-imam-hatip-acildi.php

Güliruhsar
MEDİNE AŞIĞI
{ Ülâ }

GÜL~İ RUHSAR

« Yanıtla #6 : 21 Eylül 2011, 19:15:19 »

Şükürler olsun okulumzun yeniden açılması bizi çok mutlu etti...İNŞALLAH  vatana millete hayırlı ,güzel insanlar yetişir...bizden sonra gelenler okulumuzun kıymetini iyi bilsinler ;çünkü o okulda okumak isteyen ve o okulun bahçesine bile alınmayan ablaları vardı...

simurga

{ Ülâ }

« Yanıtla #7 : 30 Eylül 2011, 13:06:00 »

bu haberi duydugumda o kadar mutlu oldum kii...gözyaslarımı tutamadım..Rabbim bugunleride gösterdi hamdolsun... Artık hersey eskisi gibi olacak inşAllah..hakettiği değeri bulacak imam hatip liseleri..

recep KIR
[ Binbaşı ]

« Yanıtla #8 : 02 Ekim 2011, 22:04:51 »

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.224286614295778.56668.127244167333357&type=1
recep KIR
[ Binbaşı ]

« Yanıtla #9 : 02 Ekim 2011, 22:05:59 »

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.226192790771827.57371.127244167333357&type=1
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: