Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunlari ve Mensuplari Forumu
Duyurular: İllegal (korsan) Paylaşımların Kaldırılması Hususu

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 25 Mayıs 2012, 01:26:36

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Forumu - www.bursaihl.com

bursaimamhatip adlı kişiyi Twitter'da takip et - Paylaş
www.bursaihl.com Bursa İmam Hatip Liselerinin resmi web sitesi değildir.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Nihayet Kur'an Kurslarında Yaş Sınırı Kaldırıldı  (Okunma Sayısı 172 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
iRFaN
İrfan ERDEN (2000/11-A)

{ Vezir }

Ya olduğun gibi görün! Yada göründüğün gibi ol!

« : 19 Eylül 2011, 09:18:58 »

Kur'an kurslarına yaş sınırlaması getiren düzenleme yürürlükten kaldırıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'da yapılan değişikle Kur'an kurslarına yaş sınırlaması getiren düzenleme yürürlükten kaldırıldı.

Ankara fıkrasına göre, imam hatip ve Kur'an kursu öğreticisi unvanlı bin kadar vizeli sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilecekler, sadece mesleki uygulamalı sınavla belirlenecek. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar da Başkanlıkça düzenlenecek. Başkanlığa bağlı Kur'an kurslarında valilik veya kaymakamlık onayıyla eğitim öğretim dönemi içinde fahri olarak veya ek ders ücreti karşılığında görev yapan ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde müracaat edenlerden; Başkanlıkça verilmiş yeterlik belgesine sahip olmak şartıyla, toplam 5 yıl ve daha fazla hizmeti bulunanlarla 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren toplam bir yıl ve daha fazla hizmeti bulunanlar doğrudan, 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren toplam bir yıl ve daha fazla hizmeti bulunduğu halde yeterlik belgesi olmayanlar ise Başkanlıkça açılacak mesleki yeterlik sınavına katılarak başarılı olmaları halinde Kur'an kursu öğreticisi kadrolarına atanabilecekler. Bunlar, Başkanlıkça ilan edilen yerlere yerleştirilirken, hizmet sürelerinin hesabında ise müracaat süresinin son günü esas alınacak.

633 Sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'da değişiklik öngören Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Kanun Hükmünde Kararname ile 633 Sayılı Kanun'un ek 3'üncü maddesinde yer alan "İlk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri dışında, Kur'an-ı Kerim ve mealini öğrenmek, hafızlık yapmak ve dini bilgiler almak isteyenlerden ilköğretimi bitirenler için Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Kur'an kursları açılır.

Bu kurslardaki din eğitim ve öğretimi kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcilerinin talebine bağlıdır. Ayrıca ilköğretimin 5'inci sınıfını bitirenler için tatillerde ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetim ve gözetiminde yaz Kur'an kursları açılır.

Kur'an kurslarının açılış, eğitim öğretim ve denetimleriyle bu kurslarda okuyan öğrencilerin barındığı yurt veya pansiyonların açılış ve çalışmalarına dair hususlar yönetmelikle düzenlenir." maddesi yürürlükten kaldırıldı.

Kanunun geçici 13'üncü maddesinin altıncı fıkrasında yer alan "Boşalan murakıp kadroları herhangi bir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır." cümlesi de yürürlükten kaldırıldı.

deniz
[ Başçavuş ]
*

« Yanıtla #1 : 19 Eylül 2011, 09:24:32 »

aro.
gulibikcin
[img]http://www.ihvanforum.org/signaturepics/sigpic47399_6.gif[/img]
{ Ülâ }

"Namaz Dinin Direğidir. " Hadisi Şerif

« Yanıtla #2 : 20 Eylül 2011, 08:24:02 »

bazı şeyler yavaş yavaş düzene girmeye başladı şükür

nizam
nizam

[ Kaymakam ]

vuslata kavuşmak...

« Yanıtla #3 : 20 Eylül 2011, 17:25:45 »

bazı şeyler yavaş yavaş düzene girmeye başladı şükür
daha güzel biir türkiye.yeniden osmanlıdali iman gücü.

"İnsan Namazını Kılarsa,Namazda İnsanı İnsan Kılar" (Necip Fazıl Kısakürek
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: