Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunlari ve Mensuplari Forumu
Duyurular: VAN DEPREMİ İNSANİ YARDIM YÖNTEMLERİ

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 10 Şubat 2012, 08:13:36

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Forumu - www.bursaihl.com

bursaimamhatip adlı kişiyi Twitter'da takip et - Paylaş
www.bursaihl.com Bursa İmam Hatip Liselerinin resmi web sitesi değildir.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Annelere saygı ve hürmet senenin bir günü değil, her günü olmalıdır !...  (Okunma Sayısı 180 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
iRFaN
İrfan ERDEN (2000/11-A)

{ Vezir }

Ya olduğun gibi görün! Yada göründüğün gibi ol!

« : 09 Mayıs 2010, 12:28:26 »

"Ana başa taç imiş, her derde ilaç imiş.
Bir evlat pir olsa, anaya muhtaç imiş"

Allah-ü Teala Kur’an-ı Kerimde: “Rabbin sadece kendisine ibadet etmenizi, anne-babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa kendilerine “öf” bile deme; onları azarlama; ikisine de güzel söz söyle. Onları esirgeyerek alçak gönüllülükle üzerlerine kanat ger ve“Rabbim! Küçüklüğümde onlar beni nasıl yetiştirmişse şimdi de Sen onlara rahmet et!” diyerek dua et.” buyurarak kendisine ibadetten hemen sonra anne-babaya iyi davranılmasını, onlara karşı kırıcı davranışlardan kaçınılmasını ve onlar için nasıl dua edilmesi gerektiğini bizlere haber vermiştir.

Bizim için her konuda en güzel örnek olan Peygamberimiz (s.a.v), anne sevgisinde de en güzel örnektir. Peygamberimiz dünyaya gelmeden babasını; küçük yaşta da annesini kaybettiği için; öksüz ve yetim olarak büyümüştür. Efendimiz (s.a.v.) yaptığı umrelerin birinde Ebva köyüne de uğramış, annesinin kabrini ziyaret etmiş ve kabrini elleriyle düzelterek ağlamıştır. Niçin ağladığını soranlara şöyle cevap vermiştir: “Merhamet duygusundan ağladım.” O’nun bu ziyareti, anne hasreti ile dolu ve vefalı bir evlat olduğunu göstermektedir. O, süt annesi Halime Hatunu gördükçe: “O benim annem, annemden sonraki annemdir.” der ve O’ na en içten saygı ve sevgi gösterirdi. Hatta bir insanın anne-babası müşrik bile olsa onlara iyi davranılmasını tavsiye ederdi. Nitekim bir gün Peygamberimiz (s.a.v) Hz. Esma’ya müşrik olan annesine iyilik etmesini tavsiye etmiştir.

Dinimizde annemize hizmet etmek, babamıza hizmetten önce gelir. Çünkü anne, çocuğunu güçlükle karnında taşımış, emzirmiş ve en güzel bir şekilde yetiştirmiştir. Ashab-ı Kiramdan biri Peygamberimiz (s.a.v.)’e gelerek: “Ya Rasulallah! İnsanlar arasında iyi davranmama en çok layık olan kimdir?” dedi. Peygamberimiz (s.a.v.): Annendir. dedi. Adam: Sonra kimdir? dedi. Peygamberimiz (s.a.v): Yine annendir. dedi. Adam yine sonra kimdir? dedi. Peygamberimiz (s.a.v.): Yine annendir. dedi. Adam sonra kimdir? deyince, Peygamberimiz (s.a.v.): Bu defa babandır.” buyurdu. İşte bu hadis-i şerifte Peygamberimiz (s.a.v) anne hakkının baba hakkından daha fazla ve daha önde olduğunu haber vermiştir.

Allah’ın emir ve yasaklarına aykırı istekleri olmadığı müddetçe anne ve babaya iyilik etmek dinimizin bir emridir.

Ayrıca annelere saygı ve hürmet senenin bir günü değil, her günü olmalıdır. Çünkü Cennet annelerin ayağının altındadır.

Ne mutlu anne-babasına hizmet eden, saygı gösteren ve hayır duasını alanlara
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2010, 12:28:54 Gönderen: iRFaN » Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: