Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunlari ve Mensuplari Forumu
Duyurular: www.bursaihl.com a ReKLaM verebilirsiniz...

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 24 Mayıs 2012, 14:07:48

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Forumu - www.bursaihl.com

bursaimamhatip adlı kişiyi Twitter'da takip et - Paylaş
www.bursaihl.com Bursa İmam Hatip Liselerinin resmi web sitesi değildir.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İHH Ekipleri Haiti İçin Harekete Geçti  (Okunma Sayısı 155 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
iRFaN
İrfan ERDEN (2000/11-A)

{ Vezir }

Ya olduğun gibi görün! Yada göründüğün gibi ol!

« : 14 Ocak 2010, 09:38:33 »

Fakir Haiti'yi sarsan depremin ardından İHH ekipleri harekete geçti.

Amerika’da bulunan İHH ekipleri Haiti’ye yardım ulaştırmak için yola çıktılar. Depremzedelere ilk etapta acil yardım malzemeleri dağıtılacak.

Dünyanın en fakir ülkelerinden Haiti yakınlarında meydana gelen 7,0 şiddetinde deprem ülkeyi yerle bir etti. Başkent Por-Au-Prince'deki bir çok bina yıkılırken, yıkıntılar arasında binlerce ölü ve yaralı bulunmasından endişe ediliyor.

Merkezi başkentin 15 kilometre batısı olarak bildirilen deprem ve sonrasındaki güçlü artçı şoklar nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Parlamento binası, bakanlıklar, katedral ve benzeri yüksek bir çok yapı yıkıldı veya büyük zarar gördü.

Haiti fakir bir ülke olduğu için tek başına yaraları saracak güce sahip değil. Haitili yöneticiler de yaptıkları açıklamalarda uluslar arası kamuoyundan yardım istediler.

Yaraları sarmak için Türkiye de harekete geçti. Kızılay’dan sonra İHH İnsani Yardım Vakfı da fakir Haiti halkının yaralarını sarmak için kolları sıvadı. İHH yönetimi, bölgeye daha yakın olması sebebiyle Amerika’da bulunan ekiplerini bölgeye yönlendirdi. Yola çıkan İHH ekipleri; depremzedelere ilk etapta acil yardım malzemelerini dağıtacaklar.

İHH, Kurban ve Ramazan çalışmalarıyla Haiti’ye yardım götüren ilk Türk yardım kuruluşu olarak biliniyor.

isra haber

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: