Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunlari ve Mensuplari Forumu
Duyurular: Bursaihl.com Altın Öğütler

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 24 Mayıs 2012, 13:26:38

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Forumu - www.bursaihl.com

bursaimamhatip adlı kişiyi Twitter'da takip et - Paylaş
www.bursaihl.com Bursa İmam Hatip Liselerinin resmi web sitesi değildir.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: KABİR AZABI VE SALAVAT-I ŞERİFE  (Okunma Sayısı 477 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nizam
nizam

[ Kaymakam ]

vuslata kavuşmak...

« : 17 Aralık 2009, 22:39:19 »

KABİR AZABI VE SALAVAT-I ŞERİFE
Tabiinden Hasan-ı Basrî Hazretleri zamanında bir kadın  Hazret-i imamın huzuruna gelip :
— Ya imam! Benim genç bir kızım vardı. Birkaç ay evvel vefat etti. Fakat onun hasretine dayanamıyorum. Öldükten sonra rüyamda da görmedim. Bana bir dua öğretiniz de  hiç olmazsa onu rüyamda görüp teselli olayım  dedi.
Hasan-ı Basrî kadına lâzım gelen duaları ta'lim etti.
—İnşallah görürsün  diyerek gönderdi.

Kadın öğretilen duaların tamamını okudu. Cenab-ı Allah'a kızımı göstermesi için hayli yalvardıktan sonra  göz yaşlan ile yatıp uyudu. Uykusunda kızım gördü. Gördü ama gördüğüne de pişman oldu. Çünkü kıza öyle azap ediliyordu ki  onu görünce kadının ciğeri parça parça oldu. Kıza ateşten bîr elbise giydirmişler  şiddetli şekilde azap olunmakta idi.

Kadın heyecanla uykusundan uyandı  sabah olduğunda da  Hazreti İmamın huzuruna tekrar çıkarak gördüğünü anlattı. Kızının bu azaptan kurtulması için ne yapması lâzım geldiğini  ne gibi hayır - hasenat ederse günahlarının affedileceğini sordu.

Hasan-ı Basrî Hazretleri  ona bazı tavsiyelerde bulundu ve geri gönderdi. Fakat bir müddet sonra Hasan-ı Basrî Hazretleri kendisi buruya gördü. Rüyasında genç ve son derece güzel bir kız  Cennet bahçelerinden birinde altın bir tahtın üzerinde oturmakta ve etrafına güneş gibi parlaklık saçmakta idi.
Kız Hasan-ı Basrî Hazretlerine :
—Beni tanıdın mı? diye sordu.
Hazreti imam  tanımadığını ve hangi peygamberin kızı yahut zevcesi olduğunu sual etti. Kız şöyle dedi :
—Hani sana gelip de beni görmek için senden yardım isteyen ve rüyasında azap içerisinde görünce de  tekrar size durumu anlatıp günahımın affı için ne yapması lâzım geldiğini soran kadın var ya  işte ben onun kızıyım  dedi;
Hazreti imam :
—O kadın bana senin azap içinde olduğunu söylemişti. Ne oldu da kurtuldun o azaptan? diye sorduğunda  kız şöyle dedi :—Ya imam! Allah'ın sevgili kullarından biri bizim bulunduğumuz kabristandan geçti ve oradan geçerken bir Fatiha üç ihlâsla beraber üç kere de salavat getirip biz kabir ehlinin ruhuna hediye etti. işte ondan sonra "Bu kabristanda kabir azabı çekenlerden azabı kaldırın!" diye bir nida geldi ve benimle beraber 550 kişiden kabir azabı kaldırılıp  Cennet nimetleri bize ihsan olundu  diye anlattı.
Hasan-ı Basrî Hazretleri  gördüğü bu güzel rüyayı o kadına anlatıp kızının azaptan kurtulduğunu müjdeledi.

"İnsan Namazını Kılarsa,Namazda İnsanı İnsan Kılar" (Necip Fazıl Kısakürek
NuR_KerVaNı
«•••*´¯`*§µ§kµÑLµĞµÑ ߀d€Lî *´¯`*•••»

{ Sadâret }

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي

« Yanıtla #1 : 18 Şubat 2010, 01:43:34 »

aro burdan anlaşılıyor kı amellerimize salavatı şerife ve dualarımıza çok önem göstermelıyız

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: