Hatırlarsınız; bundan 5 sene önce TRT'ye, Allah'a tanrı diyenler hükmederdi. Şimdi herşey normale döndü. Ama bu durum bir grubu çok rahatsız ediyor. İşte son örnek:
Emrah İriç'in medya yorumu
emrahiric@gmail.comHatırlarsınız; bundan 5 sene önce TRT'ye, Allah'a tanrı diyenler hükmederdi. Allah demek suçtu. Dini programlarda olmazdı. Olanı ise Perşembe akşamları olur, o da Diyanet gözetiminde.. O programı sunanlar da Diyanet'ten birileri olurdu. Onlar da Allah demezdi.
Şimdi herşey normale döndü. Allah demek sorun olmadığı gibi dini programların sayısı arttı, kalitesi de o ölçüde arttı. Türk milletinin kabul ettiği saygın din adamları TRT'de gerek program yaptı, gerekse programlara konuk oldu.
Daha önce konuk olarak bile katılmaları mümkün olmayan, olamayan, bu yazarların gazetelerinin adının bile anılamadığı TRT'de şimdi her telden her düşünceden insanların sesi çıkıyor, gazetesi okunuyor. Reyting sonuçlarında yerlerde sürünen TRT asıl şimdi yarışa katıldı.
Ama bu durum bir grubu o kadar çok rahatsız ediyor ki... Bu rahatsızlık zaman zaman ısmarlama ya da sıkma haberlerle patlak veriyor.
Son örnek Milliyet'te...TRT'de Esra Ceyhan'ın programına Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu katıldı. Kendini ve yaşadığı sıkıntıları anlatırken yayına bir VTR girdi. VTR'de kendisinin okuduğu dua ve cami görüntüleri vardı. Gayet normal di mi? Olabilir. Üstelik günlerden cuma...Milliyet'in internet sitesi bu haberi manşetten vermekle kalmadı, skandal olarak nitelendirdi.Yukarıda resimde de gördünüz. İçeriği ile yarı erotik bir site olan Milliyet.com.tr bu olay için 'TRT'de görenleri şaşkına çeviren olay' başlığını kullanıyor.
Sahi; bu olay sizi şaşkına çevirdi mi?
Bana sorarsanız, ben hiç şaşırmadım.
Ne olaya, ne de olayı haber yapan Milliyet'e...
Çünkü; merdi kıpti şecaat arz ederken sirkatin söylermiş!
moralhaber.net