iRFaN
İrfan ERDEN (2000/11-A)

{ Vezir }

Ya olduğun gibi görün! Yada göründüğün gibi ol!
|
 |
« : 28 Haziran 2006, 22:32:28 » |
|
Bir yaz tatiline daha merhaba dedik.
Karneleri almanın, sınıfları geçmenin sevincini yaşıyoruz.
Çocuklarımızın bir ders yılı boyunca müsbet ilimlerle mücehhez olmalarının görmek veli olarak hepimizi heyecanlandırıyor. Yavrularımızın manevi gıdalarını da almaları, ruh ve beden sağlıkları yönünde elzemdir.
Yaz döneminde tatille birlikte, gerek ikamet mahallinde ve gerekse tatil beldelerinde çocuklarımızı Yaz Kur?an Kurslarından, Camilerden istifade etmelerini sağlamak, zemin hazırlayıp teşvik etmek anne ve babaların görevi..
Tatili, Kur?an çeşmesinden gıdalanarak geçirmek yavrularımızı gerçek manada dinlendirecek, zinde kılacak ve nurlandıracaktır.
Bu sene yaz kurslarında dersler 3 kur olarak yapılacaktır:
1- Dinimi seviyorum,
2- Peygamberimi seviyorum,
3- Kitabımı seviyorum..
İnanıyoruz ki; her anne-baba dinini, kitabını, peygamberini seven çocukları olsun ister.
İşte 3 aylık tatil bunun için iyi bir fırsattır.
Diyanet İşleri Başkanlığı?ndan alınan bilgilere göre; Türkiye genelinde 4 bin 888 adet özel ve resmi Kur?an Kursu bulunuyor. Yine Diyanetin rakamlarına göre, 77 bin 700 adet cami mevcut ülkemizde. Bu Kur?an Kursu ve Camilerde, çocukların Kur?an öğrenmeleri için her türlü imkânın sağlandığı belirtiliyor.
Yaz Kur?an Kursları kayıtları 26 Haziran 2006 tarihinde başladı devam ediyor. Kur?an eğitimi 2.5 ay sürecek.
Tüm Kur?an Kursları ve Camiler, kutsal kitabımızın sayfalarını merakla çevirecek berrak beyinleri bekliyor.
Kur?an öğrenmek kolay, okumak ise zihni güçlendirir. Çocuklarımızın dünyada yüz akımız, iftihar tablomuz, Ahirette şefaatçimiz olmasını istiyorsak ?Haydi Çocuklar Camiye? çağrısına cevap verilim.
Çocuklarımız sözümüzü diliyorken, onların körpe dimağları zararlı ve yıkıcı akımların istilasına uğramadan, fıtratlarına uygun manevi yönden gıdalanmalarını sağlamak için Yaz Kur?an Kurslarını bir fırsat bilelim.
Çocuklarımıza camilerimizi sevdirelim.
|