Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Hafızlık' yarışmasında Türkiye birincisi olan İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Furkan Çınar, Türkiye'yi Ürdün'de temsil edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Hafızlık ve Ezan Okumu Yarışması Türkiye birincisi Yıldırım İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Furkan Çınar birinci oldu.
İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde yapılan final büyük çekişmeye sahne oldu. Her 2 dalda toplam 22 öğrencinin katıldığı yarışmaya finalinde 11 öğrenci hafızlık, 11 öğrenci de ezan okuma yarışmasında dereceye girmek için ter döktü. Konuşmalarının ardından imam hatip lisesi öğrencileri, okudukları Kura'n-ı Kerim ve ezanlarla gönülleri mest etti.
Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu hafızlık yarışmasının birincisi Bursa Yıldırım İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Çınar olarak gurur vesilesi oldu.
YENİ İSMAİL BİÇER BEN OLACAĞIM
Hafızlık dalında Türkiye birincisi olan Furkan Çınar, gelecek yıl Ramazan ayında Ürdün'de dünya çapında yapılacak olan Hafızlık yarışmasında da Türkiye'yi temsil edecek.
İlk öğretmeni emekli imam olan babasından Kuran dersleri alan Furkan, amacının İlahiyat Fakültelerinde öğretim görevlisi olarak kalmak şeklinde ifade etti.
Babası emekli imam Burhan Çınar'ın ünlü hafız İsmail Biçer'den 8 sene kıraat dersi gördüğünü anlatan Furkan Çınar, "Babam hocasını duyduğu sevgi ile onu yaşatmak için beni İsmail Biçer tekniği ile yetiştirdi ve benimle hocasını yaşatmaya çalıştı. Ayrıca dedem Mustafa Çınar'da İsmail Biçer'in hocası Abdurrahman Gürses'ten ders almıştı." dedi.
Kendisinin her zaman babasından ders aldığını anlatan Çınar, "Kur-an okumaya 5 yaşında başladım. 7 yaşında hatim indirdim. Hafızlığa 11 yaşında başladım. 2.5 senede ise okulla birlikte hafızlığı tamamladım. İsmail Biçer'i örnek alıyorum, inşallah geleceğin İsmail Biçer'i ben olacağım. İsmail Biçer, yani İstanbul tavrında Kuran okuyorum." şeklinde konuştu.
Babasının 7 yaşından beri kendisine her Ramazan ayında cemaate mukabele okuttuğunu anlatan Furkan Çınar, şöyle devam etti: "Bu beni sınavlara hazırladı. Babam sınav sürecinde beni çalıştırdı. Ben burada birinci olduğum için Ürdün'de 10 ve 16 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan ve 57 İslam ülkesinin katılacağı Dünya Hafızlık ve Kur-an yarışmasında Türkiye'yi temsil edeceğim."
4 çocukla ailenin tek erkek çocuğu olan Furkan Çınar, şu anıyı da anlatmadan edemedi. "Buraya gelmemin ve babamın beni çalıştırmasının en büyük sebebi babam Burhan Çınar, İstanbul Topkapı'da Hırka-i Saadet Dairesinde bir sene Kuran okumuş. Bundan etkilenen babam daha sonra kendisini bir mevlitte Kuran okurken gören İsmail Biçer'in babamı çağırarak 8 sene ders vermesi beni buralara getirdi." dedi.
Türkiye Hafızlık birincisi Furkan Çınar, kendisini yetiştirdiği için başta babasına minnetini belirterek, "Bende en büyük emeği bulunan sevgili babama teşekkürlerimi sunar, hakkını helal etmesini isterim. Hocalarıma ve özellikle İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürüne de teşekkürlerimi borç bilirim." diye konuştu.
Okul Müdürü Yener Emer, Furkan Çınar'ın yakaladığı başarıdan dolayı gurur duyduğunu altını çizerek, "Öğrencimizin bu başarısı uzun ve zorlu bir maratondan sonra gerçekleşti. Öncelikle Furkan'ın büyük gayret ve emeği, daha sonra kendisi de bir hafız olan ve onun yetişmesinde asıl pay sahibi olan babası Burhan hoca , bu zamana kadar yetişmesinde özel gayretleri olan öğretmenleri ve Kur'an sevdalılarından bahsetmemiz gerekir. Cenab-ı Hak öğrencimize ezberlediği ilahi kelam doğrultusunda bir hayat nasip etsin." dedi.
Son yıllarda özellikle erkek öğrenciler açısından hafızların sayısının gittikçe azaldığının altını çizen Yener Emer, "Öğrencimizin kazandığı başarı inşallah sayıları iyice azalmakta olan hafızlığa yönelişin artmasına, okulumuzun öğrencilerinin moral motivasyonlarının yükselerek yeni ve güzel başarılara kapı aralamasını vesile olsun diliyorum." şeklinde sözlerini tamamladı.
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün her yıl İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında düzenlediği yarışma 3 kategoride gerçekleşiyor.
Hafızlık, Kuran'ı Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma kategorilerinde yapılan yarışmalar, öncelikle okulların kendi bünyelerindeki öğrencileri arasında okul birinciliği seçilmesi için yapılıyor. Ardından il birincilikleri seçimi için yapılan yarışmalar gerçekleştiriliyor.
Genel Müdürlük tarafından Türkiye'nin coğrafi yapısı da dikkate alınarak oluşturulan 10 bölge halinde bölge birincilerini seçilerek Türkiye finaline katılacaklar belirleniyor.
Son olarak 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı için düzenlenen bu yıl ki yarışmaların Türkiye Finali ise Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İzmir Anadolu İmam Haip Lisesi'nde yapıldı.
İPEKÇİLİK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BURSA'DA DA BİRİNCİ
Diğer yandan Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kentimiz Geleceğimiz' projesi kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Medya S işbirliğinde, 'Öğren kentini göster kendini' sloganıyla düzenlediği liselerarası bilgi yarışmasını Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi kazandı.
Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 öncülüğünde gerçekleştirilen 'Bursa' konulu liselerarası bilgi yarışmasında, Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi, 170 puan alarak, birincilik ödülünün sahibi oldu.
Bursa ve merkez ilçelerden 7 okulun öğrencilerinin, yaşadıkları kentle ilgili bilgilerini yarıştırdığı yarışmada, Özel Nilüfer Fen Lisesi 150 puanla ikinci, Ahmet Hamdi Gökbayrak Anadolu Öğretmen Lisesi de 140 puanla üçüncü oldu.