Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunlari ve Mensuplari Forumu
Duyurular: En Çok Online: 69 (14-09-2011, 09:24:42)

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 23 Mayıs 2012, 02:03:49

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Forumu - www.bursaihl.com

bursaimamhatip adlı kişiyi Twitter'da takip et - Paylaş
www.bursaihl.com Bursa İmam Hatip Liselerinin resmi web sitesi değildir.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: TESEV: Başörtüsü takanlar azalıyor  (Okunma Sayısı 124 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
iRFaN
İrfan ERDEN (2000/11-A)

{ Vezir }

Ya olduğun gibi görün! Yada göründüğün gibi ol!

« : 22 Kasım 2006, 01:17:49 »

TESEV değişen Türkiye’de din, toplum ve siyaset konulu araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

NTV
Güncelleme: 17:08 TSİ 21 Kasım 2006 SalıİSTANBUL - Araştırmaya göre, başörtüsü takma oranı, sanılanın aksine azalıyor.

23 ildeki araştırmaya 18 yaş üzeri, toplam bin 492 kişi katıldı. Araştırmaya katılanların yüzde 64’ü, Türkiye’de başörtüsü takanların sayısının arttığını düşünüyor.

Oysa araştırma, bu sayının, 1999’dan bu yana yüzde 9 oranında azaldığını ortaya koyuyor.

Başörtüsü takma oranındaki azalma ise kentleşme oranı, yeni kuşakların bakış açısı ve artan gelir seviyesiyle açıklanıyor. Sonuçlar, Türk halkının irticayı tehdit olarak görmediğine dikkat çekiyor.

“Bir kimlik olarak dindarlık” sorgulandığında 1999 yılında “kendimi öncelikle müslüman olarak tanımlarım” diyenlerin oranı yüzde 36 iken, 2006’da bu oran yüzde 44,6 ya çıkıyor. “Kendimi öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak tanımlarım” diyenlerin oranıysa yüzde 34,1 den 29,9’a geriliyor.

Türkiye’nin en önemli sorunuysa yüzde 70’lik bir oranla işssizlik olarak görülüyor. Kürt sorunu yüzde 12,1 ile ikinci sırada. Türkiye’nin sorunlarını “sivil yönetim”in çözebileceğini düşünenler yüzde 50’ler seviyesindeyken, çareyi “Askeri yönetim”de görenlerin oranı yüzde 20. Silahlı Kuvvetler gerektiğinde sivil yönetimleri eleştirebilir diyenlerin oranıysa yüzde 59.

eminegunel
[ Sağ Kol Ağası ]

« Yanıtla #1 : 22 Kasım 2006, 01:25:22 »

bu konuyla ilgili bugün tanık olduğum bir olayı anlatayım:
otobüsteyim,bir genç kız ve bir de orta yaşlı bayan tartışıyorlar..herikisi de kapalı ve düğüne gidecekler sanırım..ortayaşlı bayan saçına fön çektireceğini ,bunun kapalı bir insan için kız ise çok ayıp olduğunu söylüyor..kadının savunması şöyle geldi:
BEN HEVESİMİ ALAMADIM NE YAPAYIM...
BİLİNÇSİZCE,SADECE GELENEK GÖRENEK İCABI,MODA GEREĞİ,.... YADA BASKI SONUCU YAPILAN HER İŞİN SONUCU BURAYA DAYANIR..

söz ola kese savaşı,söz ola bitire başı..
söz ola ağulu aşı,bal ile yağ ide bir söz..
fatma seyhan

{ Ülâ }

« Yanıtla #2 : 23 Kasım 2006, 08:05:03 »

eger basortusu takanlar azalıyorsa bunda ıhl nın kapanması da sebep gosterılebılır
cunku kapanmak ısteyıpte okulu yuzunden kapanamayan cok arkadasım var okulda acıp dısarıda kapanmayı kabullenemıyorlar..

EY TÜRK TİTRE VE KENDİNE DÖN

Namelerin yerine bugün sala sesi var,
Söyleyin aşıklara aşkın cenazesi var...
eminegunel
[ Sağ Kol Ağası ]

« Yanıtla #3 : 23 Kasım 2006, 11:39:31 »

bence bunlar şeytanın birer vesvesesi fatmacığım..çünkü biz sürekli birşeyleri erteleme eğilimindeyiz,ve bunlara da birer sebep bulabiliyoruz..atılacak bir adım ertelenmemeli bence..

söz ola kese savaşı,söz ola bitire başı..
söz ola ağulu aşı,bal ile yağ ide bir söz..
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: